UAS Norways chatbot er matet med en rekke spørsmål og svar som skal bistå norske droneoperatører.
Foto: Skjermbilde

Spør om det nye droneregelverketUAS Norway lanserer chatbot for dronebransjen

Få svar på (nesten) alt du lurer på om det nye droneregelverket hos UAS Norways nye chatbot. Den er tilgjengelig og gratis for alle.
Jan Frantzen

Det nye droneregelverket som trer i kraft 1. januar kan oppleves som omfattende og kompleks av mange. Når UAS Norway nå har lansert sin chatbot, er det i første omgang for å gi svar på spørsmålene norske droneoperatører måtte ha rundt dette.

KLAR TIL SPØRSMÅL: Drone boten har som hovedgrunnlag i dag spørsmål knyttet til det nye felleseuropeiske regelverket. Etter tilbakemeldinger fra brukere vil vi oppdatere boten så den blir enda mer presis og hjelper brukere med gode og riktige svar.

Chatboten kommer opp som en dialogboks på UAS Norways nettside. Den er gratis og tilgjengelig for alle, og vil svare på relevante spørsmål rundt regelverket i tillegg til generelle spørsmål om droner og dronebransjen. Chatboten er i utvikling og vil ukentlig bli oppdatert med ny kunnskap basert på bruken og spørsmål som kommer inn.

Anders Martinsen, daglig leder i UAS Norway.

– Vi har matet inn mange gode spørsmål og svar, slik at denne tjenesten kan være et godt supplement til de øvrige informasjonskanalene vi har, samt det som kommer fra Luftfartstilsynet. Dette er en tjeneste vi har jobbet med lenge, og vi er stolte over å ha lansert den, sier UASN-leder Anders Martinsen.

Luftfartstilsynet er en av kildene til mye av informasjonen i chatboten, og Martinsen konstaterer at UAS Norway har et tett samarbeid med tilsynet rundt det nye regelverket.

– Vi kommer til å ha en ukentlig webinar i Dronemagasinet på nett, hvor vi tar opp spørsmål som er relevante og aktuelle. Så vi vil vi fortsette å opparbeide kunnskap i chatboten, slik at det blir en tilgjengelig kanal for alle operatører – uansett hvordan man planlegger å bruke drone, sier Martinsen.