Ole Aguirre fra Flir og konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen på UAS Norway stand
Foto:Anders Martinsen

UAS Norway på plass i Arendalsuka

- Vi er til stede i Arendalsuka fordi vi har en strategi om at vi skal være synlig, og at vi skal søke oppmerksomhet rundt ubemannet teknologi, sier daglig leder i UAS Norway, Anders Martinsen som allerede etter første dag sier at deltagelsen har vært en suksess.
Jan Frantzen

– Vi har vært i dialog med både samferdselsministeren og konsernsjefen i Avinor. Interessen for vårt område er stort. Arendalsuka er en arena hvor aktører innen politikk og samfunns- og næringsliv møter hverandre til debatt, meningsutvekslinger og nettverksbygging. Uka arrangeres i år for sjette gang, og forventes å tiltrekke over 70.000 besøkende.
UAS Norway satte opp sin stand i Peder Thomassons gate tirsdag formiddag. Utover dagen var det flere heftige regnbyger over Sørlandsbyen, men sentrumsgatene var på ingen måte tomme av den grunn, og Martinsen er godt fornøyd med dag én i Arendal.

Foto: Autofokus Fra venstre: Tommy – Elefun, Knut T. Moe – styreleder i UAS Norway, Ole Aguirre – Flir, Rolf Einar Lyngheim – Nettpartner, Jørn Ølnes Aarak – Elefun, Tobias Sivertsen – Scanflight og Anders Martinsen, daglig leder UAS Norway

– Det har vært en veldig god start. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra andre aktører innen luftfarten, og fra det politiske miljøet. Vi har vært i dialog med både samferdselsministeren og konsernsjefen i Avinor, som er viktige støttespillere for oss, og dessuten premissleverandører for at vi skal utvikle oss slik vi har utsikter til. Ikke overraskende møter vi også en del firmaer og bedrifter som søker droneoperatører med de riktige kvalifikasjonene, men også bedrifter som selv ønsker å ta i bruk teknologien, og som skjønner at dette kan være svært anvendelig for dem, sier han.
Martinsen forteller at det hele dagen har vært demonstrasjon av droner ved UAS Norway-standen, hvor man har forklart forbipasserende om ubemannet luftfart og dens bruksområder.

– Hva ønsker du at dere skal ha oppnådd her når uka nærmer seg slutten?
– Økt interesse og økt forståelse for det vi driver med, i tillegg til økt synlighet for bransjen generelt. Dette det riktige stedet for oss å være, for å knytte kontakter, men også for å vise hva vi står for av verdiskapning. Vi er heldige som har flere medlemmer til stede på standen vår, medlemmer som har sitt daglige verk i industrien. Det viser at vi sammen løfter denne bransjen og sektoren, og at vi utdanner hverandre. Og et av de viktigste budskapene vi har sammen, er at vi allerede er en etablert næring med mange bevegelser og mange tusen droner som brukes hver eneste dag. Og likevel har vi så vidt sett begynnelsen på vekstpotensialet i vår industri, sier Martinsen.