Robert Holand, droneansvarlig i Inviso, som øker tilstedeværelsen sin på UNC i år.
Foto: Anders Martinsen

UNC 2019: – Det viktigste drone-arrangementet i år

Fotobyrået Inviso har 4000 fotooppdrag med droner i året, og droneansvarlig Robert Holand har fått konkrete resultater av å være på UNC-konferansen.
UAS Norway

– For de som skal jobbe med droner, så er UNC det viktigste arrangementet i år. Det er en arena for å knytte kontakter, snakke sammen og lære. For oss har det vært en viktig møteplass, og vi har fått konkrete resultater av å være til stede, sier Robert Holand.

Han er droneansvarlig i Inviso, som er et av Norges ledende fotobyråer. De er tilknyttet nærmere hundre dronepiloter over hele landet, og har 4000 fotooppdrag med droner i året.

Se hele UNC-programmet og meld deg på konferansen her

Inviso begynte så smått med droner i 2009/2010, men verktøyet ble for fullt tatt i bruk fire år senere. Byrået har utviklet en omfattende sikkerhetskultur, og det er det kommende regelverket som interesserer Holand aller mest for øyeblikket. Dette blir et av hovedtemaene under årets UNC.

– Det jeg ser mest fremt til er å få et innblikk i hvordan det nye regelverket kommer til å påvirke oss konkret. Vi vil få andre kategorier og måtte skrive flere standardiserte risikoanalyser, ellers tror jeg ikke det blir så annerledes. Men det blir organisert på en annen måte, sier Holand, som tidligere har representert Invisio på egen hånd under UNC-en. I år kommer fotobyrået med to mann.

– Det er naturlig at vi har noen flere å spille på nå. Vi har fått tjue nye piloter bare i 2019 og oppdragsmengden øker, sier Holand.