Nordic Unmanned gjør en dronedemonstrasjon under UNC-konferansen i 2018. I år vil det i større grad bli mulig å vise frem anvendelse av teknologi på UNC.
Foto: Fredrik Naumann

UNC 2020: Unik mulighet for leverandørene

I år vil det bli levende presentasjoner mellom foredragene på UNC-konferansen. Det gir helt nye muligheter til å vise seg frem.
UAS Norway

Årets UNC-konferanse vil trolig nå flere mennesker enn noen gang. Det vil bli mulig å delta fra en rekke ulike lokasjoner – både fysisk og digitalt. Det betyr også unike muligheter for leverandørindustrien. Der hvor det tidligere har vært et fysisk utstillerområde på konferansen, vil det i år bli levende presentasjoner digitalt.

– Programmet varer fra 9 til 15 begge dagene, og det vil være leverandørpresentasjoner mellom de ulike foredragene. Det vil bli mulighet til å knytte tema eller budskap opp mot innholdet i programmet, forteller UASN-leder og prosjektleder for UNC-konferansen, Anders Martinsen.

Programmet er klart, og Martinsen ser gjerne at interesserte utstillere tar kontakt.

– Vi vil naturligvis oppfordre leverandørmiljøer i dronebransjen til å vise frem teknologien sin, uansett hva det skulle være. Vi ønsker å høre fra alle som kan bidra til at vi får vist fram mulighetene som fins i Norge og Norden. Ta kontakt, så skal vi sørge for at de får en arena hvor dette kan demonstreres, sier han.

Viser anvendelse

Anders Martinsen på scenen under UNC 2019.

Presentasjonene kan lages av UAS Norway, eller av leverandørene selv. Disse vil bli flettet inn i ulike deler av sendingen fra UNC.

De siste årene har utstillerområdet vært fullbooket på konferansen, og i fjor var det også venteliste. Martinsen mener årets løsning er mer hensiktsmessig.

– Det er naturligvis tidkrevende for mange å sette av flere dager, når det i tillegg kanskje er usikkert hva slags utbytte man får med noen små tilgjengelige pauser i programmet. Med tilnærmingen denne gangen viser vi ikke bare frem teknologien, men også den konkrete anvendelsen. Vi håper dette inspirerer til å tenke nytt, og gi enda mer synlighet enn tidligere, sier han.

Årets konferanse er blitt annerledes som en direkte konsekvens av Covid 19, men Martinsen tror denne varianten blir den nye normalen for UNC fremover.

– Jeg skal være forsiktig med å være bastant, men jeg tipper det også neste år blir flere lokasjoner. Det gir mindre reisevei, reduserte kostander og økt effektivitet. I tillegg bidrar det til å bygge opp regioner og det er mer miljøvennlig. Samtidig er innholdet like bra. Vi skal fortsatt være en bidragsyter til å skape nasjonale møteplasser, men det betyr ikke at alle behøver å komme til Oslo eller Trondheim, forteller UASN-lederen.

Pysjamas eller livefølelse

UNC 2020 vil ikke bli streamet gratis, slik som tidligere år. Man kan kjøpe billett, og delta enten digitalt eller fysisk.

Se lokasjoner og bestill billett

– De som ønsker å gå rundt i pysjamas hjemme og følge konferansen derfra, kan gjøre det. Hvis man vil se den i opptak senere, kan man gjøre det. Og de som ønsker en møteplass, kan delta på en av de mange lokasjonene og få den gode livefølelsen som en konferanse gir, sier Martinsen.