Statssekretær Jakob Bjelland i Samferdselsedpartementet åpnet årets store, nordiske dronekonferanse, UNC 2022, i Kristiansand mandag morgen. Her sammen med daglig leder Anders Martinsen i UAS Norway.
Foto:Hans O. Torgersen

UNC 2022 i Kristiansand åpnet

Med en rekordpåmelding på over 250 deltagere i Kristiansand Gamle teater åpnet statssekretær Jacob Bjelland mandag den store nordiske dronekonferansen UNC 2022.
Hans O. Torgersen

Men det aller første som møtte deltagerne i konferansesalen mandag var en video som i høyt tempo viste hvordan droner brukes i dag, fra heftige FPV-videoer av bilrace til inspeksjon, vindusvask, søk og redning.

Statssekretæren slo i sin innledning fast det som for bransjen nok er en selvfølge, men ikke hos alle i samfunnet:

– Droner er et fullt lovlig og nyttig redskap, sa Bjelland.

Statssekretær Jacob Bjelland på scenen under den nordiske dronekonferansen UNC 2022 i Kristiansand. Foto: Hans O. Torgersen.

UNC 2022 arrangeres i år over tre dager. En rekke utstillere er på plass. Det nye ved årets UNC er at ettermiddagene mandag og tirsdag er satt av til en rekke workshops, der man skal fly droner blant annet på bygningsinspeksjon i Kristiansand sentrum.

På UNC2022 blir DJIs nye drone-in-box for første gang i Europa vist frem. Det kan markere et tidsskille for hvordan droner brukes i Norge, tror ekspertene.