Sik har du aldri sett Gardermoen før. Kveldsbilde av parkerte fly på rekke og rad.
Foto: Anders Martinsen

Unike dronebilder fra Oslo Lufthavn Gardermoen

I samarbeid med Avinor og Oslo Lufthavn Gardermoen har UAS Norway gjennomført et unikt droneopptak på OSL.
Anders Martinsen

I dag kan vi presentere en liten bildeserie med noen av bildene som viser hvordan koronasituasjonen påvirker luftfarten. Opptaket er gjort etter lang tids planlegging og i tett dialog med lokal lufttrafikktjeneste. Hele historien får du i Dronemagasinet på onsdag.

Gardermoen by night – nesten alt står stille i forhold til en normal dag og kveld i Norsk og internasjonal luftfart. Få avganger og få passasjerer. Heldigvis går det ennå en del cargofly inn og ut fra OSL

I nesten to uker har UAS Norway planlagt opptakene på OSL. Etter en grundig risikovurdering og planlegging i samarbeid med Avinor og Oslo Lufthavn Gardermoen ble opptakene gjennomført som en pool-ordning. Dvs at bildene fra opptaket gjøres tilgjengelig for andre redaksjoner til fri bruk. Planlegging og gjennomføring av opptakene fra UAS Norway sin side ble gjort i samarbeid med Hans Torgersen og Morten Raustein. Fra Avinor har Ole Petter Stordstad og Geir Skaftnes vært sentrale. Under gjennomføringen har vi tett og godt samarbeid med Knut Stian Kavli fra Avinor Flysikring

Sjelden har man hatt en så unik mulighet til å fotografere og filmen OSL fra luften som under koronasituasjonen og ved hjelp av droner.

Nesten ingen sjekker inn. Duty Manager ved OSL, Werner Heltorp har helt uormale dager under koronasituasjonen. Få reiser med fly i disse dager og avgangshallen er nesten folketom.

På Gardermoen står det mange fly parkert. Hvor lenge de blir stående er ikke sikkert, Norwegian Dreamliners står foreløpig godt parkert på Oslo Lufthavn Gardermoen.

Norwegian Dreamliners fotografert ved hjelp av DJI Mavic Enterprise