DJIs representant i Norden, Boston Group, blir hovedpartner under UNC 2022.

DJI i Norden blir hovedpartner for UNC 2022

Boston Group, DJIs representant i alle de nordiske landene, er hovedpartner under årets nordiske dronekonferanse, UNC 2022 i Kristiansand 21. - 23. november.
Hans O. Torgersen

Boston Group har sitt hovedkontor i Danmark, og er grossist for DJI i hele Norden. Alle forhandlere får sine DJI-droner og andre av selskapets produkter fra Boston.

– Hvorfor samarbeider dere med UAS Norway om UNC 2022?

– Vi gjør det fordi DJI er en betydelig aktør innen droneflyging både i Norden og verden. Det har ikke vært gjennomført et nordisk samarbeid på UNC på samme måte tidligere, svarer John Roger Sørbøe i Boston Norge.

Boston har altså forhandlere i Norge, Sverige, Finland, Danmark og Island.

– Vi ønsker å ta grep overfor det offentliges bruk av droner. Det er så mange likheter mellom disse landene når det gjelder dette, at vi tenker det er smart å gjøre det.

Sørbøe peker på at UAS Norge er en uavhengig organisasjon.

– Det er vi også, i den forstand at vi tar ikke stilling til om noen forhandlere skal prioriteres. Kompetansen ligger hos forhandlerne, det er de som må konkurrere om kontraktene med stat, fylker og kommuner som kunder.

Boston ønsker å få mer kunnskap om behovene hos kundene i det offentlige, det vil si stat, fylker og kommuner. 

– Det er ingen som bedre kan fortelle oss om behovet der ute enn kundene. Derfor blir vi med på UNC. 

På verdensmarkedet har DJI en markedsandel på et sted mellom 90 og 95 prosent.

– Det er det som henger under dronen som er det viktige, og de dataene som hentes inn av sensorene. Ikke minst er det viktig å sørge for at man bruker de dataene riktig, sier Sørbøe.

DJI Matrice 30T som dokumenterer en masseredningsøvelse ved siden av AW101 i Isfjorden på Svalbard som en del av LIVEX 2022. FOTO: Anders Martinsen, ARCSAR LIVEX 2022

– Viktig steg

– Samarbeidet med DJI som en av våre hovedpartnere for UNC 2022 er et viktig steg for å videreføre møteplassen til å bli et nordisk kraftsenter for dronebransjen, sier Anders Martinsen, CEO i UAS Norway.

Han understreker at DJI gjennom sin satsning på offentlig sektor har vist at de ønsker å være en langsiktig partner. Selskapet ønsker også å invitere andre deler av industrien til å samarbeide for å finne de beste samlede løsningen som skal til for å realisere gevinsten ved bruk av droner.

– Vi har samarbeidet tett med DJI globalt over flere år for å sette Norden på kartet. Gjennom dette har vi forsterket samarbeidet for å sammen hjelpe offentlig sektor til raskere og mer effektivt å komme i gang på områder mange ikke visste var mulig.

Martinsen sier at DJI-teamet, som støtter konferansen med både tekniske og fagmessige ressurser, vil være til stor fordel for alle på UNC 2022.

Les også: 

På UNC 2022: Manglende bruk av droner koster offentlig sektor millioner