Mathias Weber fra droneimportøren Boston holdt foredrag om droneinnstillinger foran om lag 40 fremmøtte deltakere fredag. FOTO: Petter Emil Wikøren

Dronedagen: – Folk får overtenning

Mathias Weber fra DJI-importøren Boston holdt foredrag om sikkerhetsinnstillinger under dronedagen fredag. Hans inntrykk er at veldig ofte hopper dronepiloter over å sette seg inn i dronens innstillinger godt nok.
Petter Emil Wikøren

-Mange skipper over å sette seg inn i sikkerhetsinnstillingene. De får overtenning og går i lufta uten å ha satt seg inn i sikkerhetsinnstillinger blant annet, sier Mathias Weber.

Weber jobber til daglig for DJI-importøren Boston. Han har lang erfaring som dronepilot og kjenner til folks brukervaner med blant annet de populære DJI-produktene.

-Jeg bruker mitt foredrag til å fortelle mer om både sikkerhetsinnstillingene i dronene, samt litt av kamerainnstillingene med tanke på sikkerhet. Avstand til objekter for eksempel, sier Weber.

LES OGSÅ: Dronedagen hos foto.no:- Finn på noe nytt!

For de fremmøtte droneentusiastene under dronedagen fredag, var det liten til om at Webers foredrag var kjærkomment. Flere av de fremmøtte nikket gjenkjennende til utsagnet om at mange brukere hopper over å sette seg godt nok inn i bruken. Senere på kvelden deltok flere av dem på praktisk flyging ved Sørenga i Oslo.

-Folk lærer seg ikke nok. Det er så enkelt. De regner med at automatikken er god nok slik at de slipper å stille inn dronen ytterligere. De tenker for eksempel ikke på hvor mye kartet har å si for hjem-funksjonen for eksempel. Eller så er de ikke i stand til å justere avstandssonen mot objekt. Noen ganger er det nyttig å kunne overstyre den automatikken, sier Weber.

Webers foredrag var spekket med tips og triks til sikrere bruk. Dette er huskelisten han trakk frem:

  • Koble til smartkontrollen til internet gjennom telefonen
  • Kartfunksjonen. Lær deg hvilken info du får opp på skjermen og hvor dronen lander om du mister kontakten.
  • Lær deg hva som skjuler seg i automatisk oppsett

LES OGSÅ: Dronedagen hos foto.no:- Finn på noe nytt!