Florian Reuter, CEO i Volocopter. Selskapet er ledende innen Unmanned Air Mobilty, og Reuter deltar på UNC 2020 for å dele erfaringer og behov.
Foto: Anders Martinsen

UNC 2020:Dronetaxi-pionér til UNC-konferansen: – Anser Norge som veldig spennende

Volocopters CEO Florian Reuter kommer til UNC 2020. Det samme gjør politimester Roxana Kennedy fra Chula Vista Police Department i San Diego, som skal fortelle om stor suksess med droner i politiarbeidet.
UAS Norway

Det er nøyaktig én måned til UNC 2020, og betimelig med en særdeles spennende nyhet: Volocopter-sjefen Florian Reuter er i dag bekreftet som foredragsholder til konferansen.

– Dette er utvilsomt en fjær i hatten for UNC-en. Volocopter er blant de ledende globalt når det gjelder Unmanned Air Mobilty – dronetaxi, sier prosjektleder for UNC 2020, Anders Martinsen.

Se Dronemagasinets Volocopter-reportasje fra ITS 2019:

Spennende område 

Mange drømmer om at vi skal kunne bestille en dronetaxi som frakter oss dit vi måtte ønske, men i første omgang er det frakt av gods og last som står på agendaen.

Volocopter inngikk nylig et samarbeid med logistikk- og transportkonsernet DB Schenker om pakkelevering med droner, som anses som et steg på veien til å frakte mennesker.

Les også: Håper å tilby dronetaxi innen 2027

– Volocopter anser Norge og Norden som et veldig spennende område, som er modent både for å bruke teknologien og som har et interessant regulativt landskap. Vi har dessuten sluttbrukere innenfor både energisektoren og olje- og gassindustrien som viser at betydelig interesse for å tenke nytt og annerledes og mer miljøvennlig. Det er noe som frister Reuter til å delta på konferansen. Folk kan se frem til et inspirerende foredrag, sier Martinsen.

I Frankrike samarbeider Volocopter med flere sentrale aktører om muligheten for å demonstrere teknologien sin i forbindelse med OL i Paris i 2024.

– UAS Norway har hatt kontakt med Volocopter i flere år og anser dem som et av de mest spennende selskapene innenfor dette området. De har også den nødvendige finansielle tyngden, og er kommet svært langt i dette kostnadskrevende landskapet. Så vidt jeg vet er de det eneste selskapet er jobber med konkret sertifisering av en slik plattform, sier Martinsen.

Se UNC-lokasjoner og bestill billett

Amerikansk suksesshistorie

Roxana Kennedy, Chief of Police i Chula Vista, San Diego.

I tillegg til Florian Reuter er også politimester Roxana Kennedy fra Chula Vista Police Department i San Diego, California, bekreftet som foredragsholder. Hun leder verdens mest suksessrike DFR (Drones as First Responder)-satsing, hvordan politiet nå bruker 6-7 droner i sitt arbeid, og har passert 4000 flighter.

Kennedy vil dele den amerikanske suksesshistorien på UNC 2020.

Årets UNC-konferanse blir en kombinasjon av fysiske og digitale plattformer, og vil trolig nå flere mennesker enn noen gang. Det vil bli mulig å delta fra en rekke ulike lokasjoner i landet, i tillegg til foran pc-en.

Neste uke bekreftes flere spennende navn til konferansen.