Er du Norges beste dronefotograf? Bli med i årets foto- og filmkonkurranse

Gjør deg klar, snart er det tid for et av årets høydepunkter for mange dronefotografer. Du kan vinne flotte premier i tre ulike kategorier.  
UAS Norway

Har du tatt drømmebildet med drone? En fet dronefilm som du ønsker å dele med verden? Eller planlegger du å fange sommerens beste øyeblikk med dronen din?

Da er UAS Norways foto- og filmkonkurranse noe for deg.

Jørn Areklett Omre tok det spektakulære vinnerbildet i konkurransen i 2020. Motivet er en åker i Aurskog. Foto: Jørn Areklett Omre

I flere år har vi fått en profesjonell jury til å vurdere innsendte bidrag, og i år er intet unntak. Konkurransen åpner 1. juli og stenges 30. september. Nederst i saken kan du lese retningslinjene samt premiene som ligger i potten. Du kan melde deg på her

Kategoriene er foto, film og FPV, og kun ett bidrag fra hver deltaker er tillatt i hver kategori.

Marcus Fjeldheim ble i fjor tidenes første vinner i FPV-kategorien. Se vinnerbidraget:

Sammen med Elefun gir vi deg tips hver uke gjennom sommeren, slik at du kan glede deg over nye gode bilder og film med dronen din.

Allerede nå kan du begynne å planlegge motiv og finpusse teknikken. I løpet av noen uker vil vi åpne opp en portal for innsending av bidrag.

Les også: Slik tar du gode dronebilder

Vilkår for konkurransen:

 • Konkurransen åpner 1. juli 2021 og siste frist for innsending er 30. september 2021.
 • Vinneren må stille til intervju med UAS Norway.
 • Premiene er personlige og kan ikke overdras til andre personer eller foretak.
 • Konkurransen er åpen for alle som er registrert som godkjent droneoperatør i Norge, har gyldig droneforsikring og registrert bostedsadresse i Norge.
 • Vi forutsetter at opptakene er gjort i tråd med gjeldende regelverk for registrerte operatører av droner i Norge. UASN forbeholder seg retten til å avvise bidrag som bryter, eller kan bryte med gjeldende regelverk for bruk av droner i Norge.
 • Vi forbeholder oss muligheten til å bruke innsendt materiale i markedsføring av ubemannet luftfart i Norge – fotografens navn vil bli kreditert ved bruk så langt det er mulig.
 • Maks ett bidrag per deltaker i hver kategori.
 • Materialet må utelukkende være tatt ved hjelp av drone av samme person som sender inn materialet. Man kan ikke mikse eksempelvis dronebilder og bilder fra andre kameratyper.
 • Bidrag skal ikke inneholde navn eller logo.

Premiene i alle kategorier er:

 1. Gavekort på 3000 kroner fra Elefun
 2. Gratis medlemskap i UAS Norway for 2022 (enkeltpersonforetak) + forsikring av inntil 2 droner inntil 3 kg
 3. Gavekort på 1000 kroner for sikkerhetsprodukter hos UAS Norway

Juryen vil bli offentliggjort senere.