I august 2022 deltok Nordic Unmanned på olje- og energimessen i Stavanger. Litt over ett år senere henger det mørke skyer over selskapet.
Foto:Hans O. Torgersen

Innkaller til ekstraordinær generalforsamling Kriserammede Nordic Unmanned hentet inn 70 millioner

Det kriserammede droneselskapet Nordic Unmanned hentet torsdag kveld inn 70 millioner kroner i en rettet emisjon. Fredag innkalte styret til ekstraordinær generalforsamling.
Hans O. Torgersen

Droneselskapet Nordic Unmanned har hentet 70 millioner kroner til en kurs på 0,50 kroner per aksje i en rettet emisjon torsdag kveld. Det er en betydelig rabatt på rundt 34 prosent fra sluttkurs torsdag., skriver DN Investor.

Selskapet melder at pengene skal brukes til å dekke investeringskostnader i forbindelse med kontraktsmessige forpliktelser, arbeidskapitalbehov, for å tilfredsstille kravene til ny egenkapital i forbindelse med refinansieringene av eksisterende sikret gjeld, og generelle selskapsformål.

Fredag sendte Nordic Unmanned ut enda en børsmelding, der det fremgår at styret innkaller til ekstraordinær generalforsamling i selskapets lokaler i Sandnes 27. oktober.

Nådde ikke omsetningsmålet

Nordic Unmanned varslet i juli at man ikke ville å klare omsetningsmålet på 30 millioner euro i år. Ved utgangen av andre kvartal hadde selskapet en likviditet på 600.000 euro.

14. september fortalte Dronemagasinet at 95 prosent av verdiene i Nordic Unmanned var borte, og at selskapet kunne bli solgt.

– Alt er til salgs om prisen er riktig. Salg kan være en god strategi for oss, men er ikke hovedmålet, sa den da nye administrerende direktøren Stig H. Christiansen i Nordic Unmanned til Dronemagasinet.

Børskurs under én krone

Siden da har børskursen bikket under én krone, og de mange småaksjonærene i selskapet har for lengst regnet investeringene sine som tapt. Og i høst fortsatte utfordringene for selskapet. I en artikkel 11. august 2023 omtalte Stavanger Aftenblad problemene til selskapet, som da i følge artikkelen hadde 13 inkassokrav på over 1.4 millioner kroner over seg.

Nordic Unmanneds luftfartsdrift består som før av patruljering av luftrom, og foregår i dag i Estland, Spania og Danmark, hvor man daglig kan følge flygningene på Flightradar.

Ved siden av har selskapet AirRobot i Tyskland og DroneMatrix i Belgia. Christiansen vil ikke si om disse også er til salgs. Av ordrereserven står de for rundt 30 prosent av verdiene.

Tidligere i år måtte 50 av de ansatte i Nordic Unmanned gå som et av tiltakene for å redusere kostnadene, skrev Dronemagasinet 31. august.

Dronemagasinet har fredag forgjeves forsøkt å få kommentar fra ledelsen i Nordic Unmanned, men selskapet publiserte 15.30 denne pressemeldingen.