UNC2019 – nå er UNC-programmet klart

Billettene forsvinner fort til UNC 2019. Årets hovedtema er «fra test til tjeneste», og programmet er tettpakket med spennende innhold for dronebransjen.
UAS Norway

– I alt vi gjør er sikkerhet det aller viktigste fokuset, men årets hovedtema på UNC vil være «fra test til tjeneste», forteller daglig leder i UAS Norway, Anders Martinsen.

UNC har blitt Norges største og viktigste dronekonferanse de siste årene. I løpet av to tettpakkede dager 25.-26. november vil alle de viktigste aktørene i norsk droneindustri være samlet til nettverksbygging og faglig påfyll i Telenor Expo. Konferansen har blitt en viktig arena for nye relasjoner og samarbeidsprosjekter, både for utstillere og deltagere – og ikke minst nye aktører i bransjen.

Anders Martinsen, daglig leder i UAS Norway.

– I fjor snakket vi mye om hvordan man kunne gjøre suksess med tilgjengelig teknologi. I år kommer vi til å være tydelig på at industrien er kommet et steg lenger. En god tjenesteproduksjon begynner å bli etablert, industrien leverer droner som en tjeneste til blant annet inspeksjon, omfattende kartlegging, avansert miljøovervåking og krevende dataprosessering i samtid. Dette skal vi ha fokus på i år, forteller Martinsen.

– Vi skal presentere løsninger og muligheter, samt diskutere utfordringene vi møter når nye tjenester etableres, sier han.

Se hele UNC-programmet og meld deg på her

Samarbeid og regelverk

Martinsen forteller at årets konferanse vil bestå av følgende fire blokker:

Banebryterne

– Vi skal lære av noen av de beste i industrien, de som har vist at samarbeid på tvers av sektorer, etater og departementer er mulig og nødvendig for å utvikle en sikker integrasjon av ubemannet luftfart.

Regelverket

– Vi skal se på reglene som endrer dronebransjen, og gjøre et dypdykk ned i det fremtidige regelverket, som omfatter alle droneoperatører i Norge.

UTM

– Vi skal ta for oss UTM, Unmanned Traffic Management, og hvorfor det er relevant for det norske dronemiljøet. Vi får med oss ledende eksperter på området, som forklarer hvilke muligheter og utfordringer et UTM-system i Norge vil gi.

Forretningsutvikling

– Vi skal snakke om business. Hvordan får vi denne industrien til å bli så lønnsom og sikker som mulig.

Åpnes av statsråden

Blant foredragsholderne i år finner vi luftfartsdirektør Lars Kobberstad, Bernt Reitan Jenssen (administrerende direktør i Ruter), Espen B. Høiby (administrerende direktør i OSM Aviation) og Anders Kirsebom (administrerende direktør i Avinor Flysikring). Samferdselsminister Jon Georg Dale åpner konferansen.

Konferansier er Eirik Norman Hansen, som tidligere i år ble kåret til årets taler 2018.

Luftfartsdirektør Lars Kobberstad under fjorårets UNC.

UNC kan også skilte med den største utstillingen i Expo, med over 20 utstillere. Blant annet vil FLIR være til stede for å vise frem verdens minste og mest avanserte drone, og Robot Aviation vil presentere en drone med et vingespenn på syv meter på scenen. Det er fortsatt noen få utstillerplasser igjen.

For første gang er så mye som en fjerdedel av billettene til UNC revet bort – før programmet er lansert.

– Her må man sikre seg billetter mens de ennå fins. I fjor ble det venteliste, og det blir det helt sikkert i år også, sier Martinsen.

LES OGSÅ: UNC 2018: Verktøykasse i verdensklasse til miljøarbeid