Luftfartsdirektør Lars Kobberstad, her under UNC 2019, kommer også til årets konferanse.
Foto:Hanne Rebecca Nilsen

Nye navn til UNC 2020: Luftfartsdirektøren kommer

Foredragsholderne til årets UNC er blant de beste i bransjen. Nå er tre nye navn klare til dronekonferansen.
UAS Norway

Som vanlig vil de viktigste aktørene i drone-Norge være til stede på UNC-konferansen i november. Denne uka ble ytterligere tre foredragsholdere bekreftet, og det er sterke navn:

Lars Kobberstad, luftfartsdirektør

Kobberstad leder satsingen for ubemannet teknologi i Luftfartstilsynet, som har økt bemanningen og budsjettene hos seksjonen for ubemannet luftfart de siste årene. Luftfartsdirektøren er en forkjemper for god sikkerhetskultur, og jobber også for å bidra til å skape lønnsomhet. Foredraget hans vil gi et overordnet bilde av hvordan Luftfartstilsynet jobber med å legge til rette for dronevirksomhet, og hvordan bransjen skal utvikles.

Kobberstad vil også snakke om omleggingen til det nye regelverket som trer i kraft 1. januar.

Les om Kobberstads foredrag på UNC i fjor

Eirik Solheim, journalist fra NRK Beta

Få organisasjoner har testet så mye droneteknologi opp gjennom årene som NRK Beta. Journalist og droneekspert Eirik Solheim har takket ja til invitasjonen om å gjøre et lite dypdykk i teknologien rundt sensorene som de fleste droner er utstyrt med. Hva er det som gjør at du får gode bilder – eller dårlige bilder? Hva betyr spesifikasjonene, og hva er viktig for at du skal få resultatet du ønsker? Solheim er teknologientusiast og en svært dyktig foredragsholder, som du ikke vil gå glipp av.

Jon Olsen, oberstløytnant, sjef norsk militær luftdyktighetsmyndighet 

Olsen skal holde et foredrag om innføring i de viktigste prinsippene om luftdyktighet og risikovurdering for dronebransjen, og læringen de kan hente fra sivil og militær luftfart. Det fins sterk kompetanse og mye erfaring innen flyving i Forsvaret, og det er spennende for UAS Norway å kunne samarbeide med dem.

I tillegg til disse tre, er det tidligere bekreftet en rekke andre fremtredende navn til konferansen.

UNC finner sted 23. og 24. november, og blir en kombinasjon av digitale og fysiske plattformer.

Se lokasjoner og bestill billett