Blinken, representert ved Jens-Petter Kihl og Patrick Sandhaug, var blant UNC-utstillerne i år.
Foto:Hanne Rebecca Nilsen (alle fotos)

Se bilder fra droneutstillingen på UNC 2019

Noe av det mest spennende man kan gjøre på UNC-konferansen er å ta en tur gjennom utstillerområdet. Det var nettopp det vi gjorde tirsdag, for å få et inntrykk av hva som rører seg hos noen av de viktigste droneaktørene i Norge.
UAS Norway

Scandinavian Drone

– Vi viser i år frem Elios 2-dronen til sikker og effektiv innendørs inspeksjon, på steder hvor det er vanskelig å komme til med vanlig utstyr og personell, sier Martin Andersson og Joakim Haukedal i Scandinavian Drone.

Andøya Space Centre

– Vi er her for å vise frem ASC, og det vi gjør innen dronemarkedet, og for å få kontakt med både mulige samarbeidspartnere og potensielle kunder – og konkurrenter, for å utveksle erfaringer, sier Mats Mikalsen Kristensen.

Nordic Unmanned

– Vi viser frem noen av våre egenproduserte droner som kommer til spille en viktig rolle i vårt arbeid fremover, sier CEO Knut Roar Wiig i Nordic Unmanned.

Dronevolt

– Vi leverer egenproduserte droner som vi modifiserer til kunders spesielle behov, og viser frem eksempler på dette på UNC-en, forteller Jonas Cort Pedersen i Dronevolt.

Elefun

– Blant mange spennende nyheter viser vi frem en Matrice 210 RTK, en drone til alt fra søk og redning, brann- og politiarbeid og inspeksjon, forteller Gunnar Inge Gusdal i Elefun.

Steffen Hansen fra Agder Energi besøker Elefuns Jørn Ølnes Aarak og deres Matrice.

Maritime Robotics

– Vi viser frem prototypen av en fixed-wing som er spesielt tilpasset norske værforhold, og som vi for tiden driver og tester på Eggemoen, sier Lars Semb og Torbjørn Houge…….

…… og slik ser Maritime Robotics-dronen ut.

LES OGSÅ: Her er de nye dronereglene – hva vil de bety for deg?  Blinken

– Vi viser frem en drone som er laget for kartlegging og mapping, som kan ta av og lande vertikalt på vanskelige tilgjengelige områder, forteller Jens-Petter Kihl og Patrick Sandhaug i Blinken

Incendium

Incendium viser frem et verktøy for å sende video fra droner via en webbasert løsning – for å skape felles situasjonsforståelse, forteller Stian Eide, Kjell Thore Olsen.

FLIR

Jarl Eirik Straume og FLIR viser blant annet frem sine bittesmå droner, og er et spennende bekjentskap for mange.

Robots Expert

Nicholas Caprino fra Caprino360 tester ut et par FPV goggles.

Se mange flere bilder fra UNC 2019 på vår UAS Norways Facebook-side