Overtar roret i Nordic Unmanned:– Tenner en gnist for en luftfartsmann

Ryddegutt Arne Roland tok mandag over roret i Nordic Unmanned, og skal få selskapet til å tjene penger på fire måneder. – Selskapet er spennende, og tenner en gnist for en luftfartsmann, sier Roland.
Ole Dag Kvamme

– Jeg blir så lenge det er nødvendig. Jeg jobber full tid og litt mer. Det er mange timer i døgnet, sier Roland.

Samme dagen som Knut Roar Wiig gikk av som daglig leder, tok Arne Roland (56) over. Forresten har han vært involvert fra slutten av 2020, da Nordic Unmanned gikk på børs, og Roland ble med i nominasjonskomiteen for selskapet.

– Jeg kjenner selskapet ganske godt. Jeg var i Helikopterservice frem til 2017, og har fulgt selskapet fra utsiden før jeg ble med. Jeg interesserer meg for luftfartssegmentet. Fra et industrielt perspektiv er selskapet interessant, sier Roland.

Han er selv bosatt i Stavanger, men kommer opprinnelig fra de indre byger i Vest-Agder. Han drev med skogdrift som ung, før han ble industrimann etter et fireårig siviløkonomistudie i Kristiansand.

Grafen viser aksjekursutvikling til Nordic Unmanned siste året. Kursen fortsatte å falle etter det ble kjent at leder Knut Roar Wiig gikk på dagen tidligere denne uken. Skjermdump/Oslo børs

Det store spørsmålet er hvordan Roland i løpet av kort tid skal vende pengestrømmen riktig vei. Roland svarer at han har hatt knappe to døgn i stolen, men at svaret ligger i kontrakter som selskapet for alvor går i gang med fra andre og tredje kvartal.

– Nordic Unmanned er jo et klassisk oppskaleringscase. Det er ikke uvanlig at det må investeres for å få volum. Så skal det volumet etter hvert forsvare de overordnete kostnader, sier Roland.

 

– Er det mulig å tjene penger på kontraktene selskapet har, slik de er rigget?

– Det er spennende kontrakter, og de er bydd inn, og man har laget et forretningsprosjekt rundt dem. Så er vi alltid på jakt etter smartere måter å gjennomføre dem på for å redusere kostnader, er svaret Roland gir.

De skuffende tallene fra siste kvartalet forklarer Roland med at høsten gjerne er lavsesong i luftfarten.

Han vet ikke hvor lenge han blir værende i selskapet som midlertidig leder.

LES MER:

Gikk på dagen, vil inn i styret i Nordic Unmanned

Toppsjefen i Nordic Unmanned går på dagen

Slik bygget de dronesuksessen

Autonom drone-in-box fra Nordic Unmanned godkjent i Europa