Tim Arel fra FAA
Foto:Skjermdump fra 2018 FAA UAS Symposium

UNC 2020 - årets dronekonferanse:Det amerikanske luftfartstilsynet kommer - hva kan vi lære av dem?

Hva slags erfaringer har USA med trafikkhåndteringssystem for droner? Hva kan vi lære av deres løsninger og utfordringer? Det blir tema når Tim Arel fra det amerikanske luftfartstilsynet (FAA) kommer til UNC 2020.
UAS Norway

UNC 2020 er rett rundt hjørnet. Årets konferanse blir to tettpakkede dager med gode og viktige foredrag, samt et innblikk i hva som foregår i de ulike delene av norsk dronebransje.

Se hele UNC-programmet

Det blir stadig bekreftet nye navn til konferansen, og denne uka er det Tim Arel fra FAA – det amerikanske luftfartstilsynet, som står for tur.

Arel har tittelen Deputy Chief Operating Officer i den delen av luftfartstilsynet som kalles Air Traffic Organization, tilsvarende de norske flyvelederne.

Arel er med på bære ansvaret for at 60 000 flyveledere får integrert mer enn 1.6 millioner droner i amerikansk luftrom.

Som mange vet lanserte FAA trafikkhåndteringssystemet LAANC for et par år siden, og dette systemet er på mange måter inspirasjonen for det norske UTM-systemet Ninox Drone som ble lansert i august. Systemet skal nå rulles ut ved de atten største lufthavnene i Norge, og trolig følger andre etter senere.

Arel skal snakke om hvilke utfordringer og løsninger man har hatt ved sitt system i USA, hvilken sikkerhetskultur de har bygget, hvilke utfordringer de har møtt og hva slike løsninger medfører for droneoperatørene. Her er det mye å lære for alle deler av norsk dronebransje.

Årets UNC-konferanse blir en kombinasjon av fysiske og digitale plattformer. Det vil bli mulig å delta fra et titalls ulike lokasjoner i landet, i tillegg til foran pc-en.

Se UNC-lokasjoner og bestill billett