Historisk UNC-minne: I forkant av UNC 2018 gjennomførte Airlift Solutions, Avinor Flysikring og UAS Norway Norges første dronelevering i kontrollert luftrom. En minnepinne ble sendt fra Barcode i Oslo sentrum og over fjorden til Telenors lokaler på Fornebu.
Foto: Anders Martinsen

UNC 2020: Noe for deg? Sjekk UNC-programmet her

Er du interessert i droner kan vi nærmest garantere at du finner noe av interesse på årets UNC. Og i år kan du følge konferansen fra sofaen.
UAS Norway

Det er bare litt over en uke igjen. Når UNC-konferansen går av stabelen 23. og 24. november skal droner stå på agendaen gjennom to hele dager. Og som tradisjonen er: Dette er dagene hvor mange av de aller viktigste droneaktørene i landet er samlet på et brett.

Utviklingen og mulighetene innen inspeksjon med droner blir et stort og viktig tema. Forståelse av hvordan man får verdifull data fra droner blir et annet. Det nye regelverket får en betydelig plass, det samme gjør potensialet for nye samarbeid mellom ulike deler av drone-Norge.

Internasjonal deltakelse

Equinor og Statsbygg er to av aktørene som har utmerket seg med svært spennende droneprosjekter det siste året, og begge er representert blant foredragsholderne. Statsbygg har som kjent delt ut noen av Norges største dronekontrakter, mens Equinor i sommer sto bak verdens første logistikkoperasjon med drone til en offshore-installasjon.

Luftfartsdirektør Lars Kobberstad, veidirektør Ingrid Hovland og leder for Stortingets transport- og kommunikasjonskomité Helge Orten kommer – det samme gjør tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og seksjonssjef i POD, Elisabeth Rise – samt førstesysselmannsbetjent Espen Olsen.

Flere internasjonale aktører står også på programmet. Det amerikanske luftfartstilsynet er sterkt representert, dronetaxi-pionér Florian Reuter fra Volocopter deltar, og det gjør også politimester i Chula Vista i San Diego, Roxana Kennedy. Chula Vista har hatt en suksess med droner som har fått mange til å måpe, og Kennedey har mye å fortelle.

Sjekk hele programmet her

Hvordan er aksepten for droner?

For femte gang skal Ola Gaute Aas Askheim fra Opinion gi oss Norsk dronebarometer. Hvor mange nordmenn eier en drone? Hva synes befolkningen om droner? Hvilke bruksområder er det aksept for? Dette er tall som brukes av media og stortingspolitikere – uavhengige tall som gir et tydelig bilde av dronebruk og holdninger i det norske folk.

På UNC vil vi få en økt forståelse av hvorfor dronebransjen, midt i en pandemi – mens den tradisjonelle luftfarten sliter, stadig finner nye og viktige bruksområder. Dronebransjen står for noe spesielt, og det reflekteres i satsingen vi ser internasjonalt. Man kan se frem til foredrag som vil inspirere og engasjere – og forhåpentligvis gjøre oss alle enda litt klokere.

Hvis du er en del av dronebransjen, eller interessert i å finne ut hvordan du skal forholde deg til den, bør du skaffe deg en digital billett og bli med. Du kan delta fra pc-en din – hjemme, eller på kontoret, eller hvor du måtte ønske.

Se hele programmet og bestill billett