Verdens minste og mest avansert? Deltar du på UNC2021 kan du møte noen de som har utviklet det som kanskje er et av verdens mest avanserte dronesystmer. Foto: TELEDYNE FLIR

UNC2021: Se noen av verdens mest avanserte droner

På UNC får du oppleve det siste innen droneteknologi og bruksområder for droner. Konferansen braker løs allerede om to uker.
UAS Norway

Har din virksomhet bruk for droneteknologi? Eller kanskje dere er med på å utvikle den selv? Uansett er UNC-konferansen på Sola kulturhus stedet hvor du kan treffe de beste og mest relevante aktørene.

Fremtredende leverandører, sluttbrukere og myndigheter – alle er til stede på Norges største og viktigste dronekonferanse.

Se hele saken i Dronenytt:

– Lurer du på om droner er noe å ta i bruk i din organisasjon, så er denne konferansen er en viktig arena for å se teknologien og høre fra de beste operatørene. Du blir også oppdatert på det regulatoriske, og du får innblikk i hva som skjer i det norske og europeiske dronemiljøet, sier droneansvarlig ved Andøya Space, Mats Mikalsen Kristensen.

Andøya Space leverer både trening, opplæring og operasjonelle støttetjenester til dronebrukere, og er naturligvis representert på UNC-konferansen.

Se program og bestill billett

Størst i Skandinavia

På UNC-konferansens utstillerområde er mange av de aller fremste leverandørene av droneteknologi på plass. Robot Aviation står bak ulike typer fixed-wing-droner som blant annet er designet for inspeksjoner, overvåking og militær etterretning. I tillegg tar de med seg et egenutviklet multikopter og bakkestasjon-softwaren SkyView til UNC.

– Vår Skyrobot FX450 er den største flyvende dronen som produseres i Skandinavia, og kanskje i Europa. Den har vi blant annet brukt til en del kommunikasjonsprosjekter, som å fly mobile basestasjoner, forteller daglig leder i Robot Aviation, Niklas Nyroth, som har vært på UNC-konferansen de siste fem årene.

En av Europas største operasjonelle droner? FX450 fra Robot Aviation kan holde seg i luften over 20 timer. Foto: Robot Aviation

– Utstillingen på konferansen har vokst fra å være en visjonær utstilling, der man håpet at dette skulle bli en bransje i fremtiden, til at det faktisk er kunder til stede som diskuterer bruk av droner. Det er veldig spennende, sier Nyroth.

Kartlegging med LIDAR

Selskapet Scandinavian Drone leverer droner for inspeksjon og mapping, og deres daglig leder Martin Andersson har også deltatt på UNC mange ganger. I år skal selskapet blant annet fortelle om LIDAR-skanninger under utfordrende forhold i forbindelse med et forskningsprosjekt for Statens vegvesen, hvor formålet er å bruke droner til å kartlegge skredfare.

– UNC er en naturlig plass å komme tilbake til, både for å få en oppdatering på hva som skjer i bransjen og for å treffe eksisterende og potensielle kunder og partnere, sier Andersson.

Trondheim-selskapet ScoutDI lager spesialiserte droner for innvendig industriell inspeksjon, for eksempel av skipstanker. På kundelisten står blant andre Equinor. Selskapet kommer til Sola kulturhus for å vise frem denne teknologien.

– Målet vårt er å gjøre det enda tryggere og kostnadseffektivt å gjøre inspeksjoner av litt tyngre industrielle installasjoner, sier selskapets Eivind Sivertsen.

Slik ser den ut – innendørsdronen til SCOUTDI. Den kan du se på UNC2021. Foto: ScoutDI

Nettverksbygging og samarbeid

I tillegg til et tett program med faglig innhold på dagtid, består UNC-konferansen av nettverksbygging og dialog rundt nye samarbeidsprosjekter. Dette gjøres ikke minst på kveldstid, under arrangementet The Mix.

– Det er helt nødvendig å være med på, sier Mikalsen fra Andøya Space.

– Vi får sikkert god fingermat og noe godt i kroppen, og så får vi muligheten til å møte hverandre. Slik kan vi bygge videre på dette miljøet som er så sterkt i Norge, og løfte bransjen opp til et enda høyere nivå.

PS: Til The Mix er egen påmelding påkrevd. Begrenset antall plasser.

Se program og bestill billett