Slik ser det ut når dronen fra Walkera tar av fra en bil i fart. Docking løsningen, WK-AC100 er montert bak på lasteplanen til bilen. Foto: Walkera
Foto:Skjermdump/Walkera.com

Walkera lanserer dronehanger til bilTar opp kampen mot DJI

Kinesiske Walkera er en lillebror sammenlignet med giganten DJI, men tilbyr nå løsninger som de hevder storebror ikke har, blant annet en løsning der dronen tar av fra og lander på en bil i fart.
Hans O. Torgersen

Giganten blant droneprodusentene, DJI, var ikke til representert med utstillerplass på årets utgave av det som trolig var verdens største teknologimesse, CES 2024 i Las Vegas i januar i år.

Walkera var derimot på CES 2024 i Las Vegas. Vi fant selskapets representanter på en av de minste standene i en av de gigantiske messehallene. Der demonstrerte salgssjef Lucy Chan og hennes kollega Peter Luo kameraet på deres drone-in-box.

Walkeras drone i boks-løsning, den enkleste av tre forskjellige. FOTO: HANS O. TORGERSEN

Luo bor i Kanada og er Walkeras salgsansvarlig for Nord-Amerika,

– Denne drone-in -a-box-løsningen, er den i salg?

– Du vet, mange provinser i Kina har kjøpt den og vi har også solgt den internasjonalt. Det er mange som allerede bruker den, sier Luo.

– Hvor lang er rekkevidden?

– Ti kilometer er ikke noe problem. Og hvis ti kilometer ikke er nok, kan du også legge til en 5G-modul. Så du kan fly den uansett hvor lang avstanden er.

– Kan du ha forskjellige typer sensorer på den?

– Ikke noe problem. Det avhenger bare av dine behov. Vi er i stand til å imøtekomme det.

Dette er en av sensorene som Walkeras drone kan leveres med. Denne har både et vanlig zoomkamera og et varmesøkende kamera. FOTO: HANS O. TORGERSEN

–  Flyr den autonomt?

– Ikke noe problem. Alt styres gjennom vårt dataprogram. Vi er i stand til å sette veipunkter, den vil følge veipunktene og komme hjem helt autonomt.

Slik ser det ut når Walkeras drone bruker den doble sensoren til å fotografere Dronemagasinets utsendte i Las Vegas. Legg merke til hvor effektivt brillene hindrer sensoren fra å detektere varmen i øynene.

Luo forteller at prisen på markedet i Nord-Amerika er ca. 30.000 dollar, ca. 311.000 norske kroner etter dagens kurs.

– Prisen er for hele settet. Det er komplett – boksen, drone og programvare.

– Hvor lang er flytiden?

– 50 minutter, ikke noe problem.

Walkera solgte den første drone-in-box for mer enn to år siden. Selskapet produserer tre forskjellige slike løsninger.

– Dette er den nyeste og den enkleste.

Det er nå salgssjef Lucy Chan forteller om en annen løsning som Walkera har utviklet og som vi ser en video av. Ideen er ikke ny, en mobil dockingløsning som ikke løses til en fast lokasjon kan være gunstig for mange bruksområder, men foreløpig er det få konsepter som er presentert som dette.

– Vi har et kjøretøy i bevegelse, og dokkingstasjonen på baksiden av bilen. Dronen kan ta av fra bilen når den er i bevegelse. Og dronen kan lande igjen, også det når bilen kjører.

Dette er altså et mer avansert produkt enn det Walkera viser fram på messen.

– Nå har vi med den enkleste løsningen for å drive markedsføring i USA for den.

Vi er i ferd med å gjøre oss ferdige med samtalen da salgssjefen kommer med nok en nyhet, i alle fall for undertegnede. Etter å ha fløyet drone fra og til båt noen ganger, synes nok vi at dette er den mest interessante nyheten.

Salgssjef Lucy Chan viser frem en av Walkeras droner som kan følge strålen fra enheten hun holder i hånden for å lande for eksempel på en båt i bevegelse. FOTO: HANS O. TORGERSEN

– Denne sender ut en stråle som gjør at dronen kan lande på en båt i bevegelse, noe som ellers kan være vanskelig, forteller Chan, og holder noe som ser ut som en fjernkontroll i hånden.

LES OGSÅ FRA CES 2024:

 

Fakta

CES 2024 i Las Vegas:

  • Consumer Electronic Show (CES) regnes som verdens største og mest innflytelsesrike teknologimesse
  • CES ble arrangert for første gang i 1964
  • CES gir en plattform for ledende teknologibedrifter, oppstart, innovatører og bransjeeksperter til å vise frem sine nyeste produkter, tjenester og teknologiske fremskritt
  • Over 4000 utstillere deltar i år
  • Fler enn 1200 oppstartsselskaper er blant utstillerne
  • Det ventes fler enn 130.000 besøkende til CES 2024
  • Messeområdene dekker et areal på over 720.000 kvadratmeter
  • Hovedfokus for CES inkluderer områder som forbrukerelektronikk, datamaskiner, telekommunikasjon, smarte hjem, bilteknologi, kunstig intelligens, virtual reality, augmented reality, helse- og helseteknologi og robotikk

Ting som tidligere er lansert på CES i Las Vegas:

  • VHS (Video Home System): I 1970 ble VHS-videobåndformatet presentert for første gang på CES. Dette banet vei for hjemmevideoopptak og distribusjon, og det ble en viktig del av underholdningsbransjen.
  • Sony Compact Disc (CD): I 1981 introduserte Sony den første kompakte disken (CD) på CES, og dette formatet revolusjonerte måten musikk ble lagret og avspilt på.