Bedre fly(t): -Utnytt dronen maksimalt

Det er store gevinster å hente ved bruk av droner i det offentlige. På Bedre Fly(t) hjelper landets fremste droneeksperter din organisasjon med å utnytte teknologien maksimalt.  
UAS Norway

9. mars settes droner i det offentlige på dagsorden under konferansen Bedre Fly(t) i Kristiansand. Her vil alle aktører fra offentlig sektor kunne få svar og veiledning fra noen av landets fremste droneeksperter.

– Mange har spørsmål knyttet til droner. Hvilke typer bør man kjøpe, hvordan skal man håndtere dem, hva slags tjenester eksisterer og hvordan henter man ut data. Vi arrangerer denne konferansen for å gi svar på alle disse spørsmålene, sier daglig leder i UAS Norway, Anders Martinsen.

Anders Martinsen på Arctic Drone Event-konferansen på Svalbard, september 2018.

Luftfartstilsynet og Avinor kommer til Kristiansand for å gi et innblikk i verdien av droneteknologi, samt forståelse av regelverket. Statnett og Oslo havn vil være til stede og fortelle sine suksesshistorier, og leverandører som Nordic Unmanned skal fortelle om tjenestene som er tilgjengelige i dag.

Se programmet og kjøp billett her

Samhandling på tvers av avdelinger

Når du forlater konferansen i Kristiansand, skal du og hele din organisasjon stå bedre rustet til å utnytte droneteknologien som er tilgjengelig.

Anders Martinsen, daglig leder i UAS Norway.

– Mange kommuner vil si at de bruker droner, men ofte gjelder det enkeltpersoner eller enkeltavdelinger – og da er det mye uutnyttet potensial. Vi vil vise hvordan flere lag i en organisasjon kan samhandle, med dronen som en naturlig del av verktøykassa, sier Martinsen, og illustrerer med et eksempel.

– Det er naturlig å tenke seg at en kommune bruker droner i forbindelse med oppmåling, det er ett av områdene hvor man ser stor verdi og hurtig effekt. Hva om kommunikasjonsavdelingen som dokumenterer begivenheter fra kommunen kan bruke den samme dronen? Eller hva om beredskapsavdelinger kan ta den i bruk for å få bedre situasjonsforståelse og tryggere operasjoner? Innen teknisk sektor er dessuten droneteknologi svært effektiv til inspeksjon av infrastruktur, i områder hvor det er vanskelig å komme til på andre måter. Et samarbeid mellom disse ulike seksjonene vil kunne gi et svært effektivt droneprogram, sier UASN-lederen.

Les også: Droneekspert: Mye å hente innen inspeksjon og landmåling