Flyr du drone?Dette får du som medlem av UAS Norway

Gratis veiledning, den beste forsikringen, sikkerhetsprodukter og en organisasjon som jobber for dine rettigheter. Her er fordelene et UASN-medlemskap gir.  
UAS Norway

Er du nybegynner eller ekspert? Driver du med foto eller inspeksjon? Oppmåling eller søk og redning? Har du små eller store ambisjoner med droner?

UAS Norway jobber like hardt for deg og dine rettigheter, uansett hvilket segment du befinner deg i. Dette er noe av det bransjeorganisasjonen tilbyr:

Gratis råd og veiledning

Har du spørsmål om regelverk? Forsikring? Den operative bruken av dronen din? UAS Norways eksperter er der for å hjelpe deg hver dag, både på mail og telefon. I tillegg har UASN utviklet en chatbot hvor du automatisk kan få svar på en rekke spørsmål. Dersom UAS Norways ansatte ikke kan hjelpe deg, vil de geleide deg videre til rett instans.

Vi lover deg hjelp – alltid.

Norges beste droneforsikring

Mona Hansen i Starr Companies. En langvarig samarbeidspartner for UASN og deres medlemmer. Det sikrer god dekning på den lovpålagte forsikringen alle dronepiloter må ha på sine droner.

UASN har forhandlet frem Norges beste og mest omfattende droneforsikring for sine medlemmer og kan tilby denne på vegne av Starr Companies. Forsikringen er automatisert, slik at forsikringsbevis er utstedt bare sekunder etter at du har betalt på dine medlemssider. Mona Hansen er trolig Norges aller fremste ekspert på droneforsikring, og vårt kontaktpunkt i Starr.

UASN jobber for deg- hver dag, hele året

Fellesskap er viktig, også i dronebransjen. Uten felleskapet er det vanskeligere å være synlig og vanskeligere å bli hørt. Medlemskap i UAS Norway gir deg mulighet til å delta aktivt i diskusjonene og utviklingen av næringen. UASN jobber for å hjelpe deg med tekniske, operasjonelle og regulative utfordringene du møter.

Som medlem kan du komme med innspill som UAS Norway tar videre i høringer i forbindelse med regler og forskrifter. UASN har tette bånd til både Luftfartstilsynet, NHO Luftfart, Avinor og Avinor Flysikring, og jobber daglig med å ivareta dronebransjens behov og ønsker. Samtidig jobbes det med å skape politisk bevissthet rundt droners bruksområder.

Dronekartet – ekslusivt for medlemmer

Dronekartet har i skrivende stund over 500 registrerte operatører og en viktig portal for formidling av godkjente og trygge droneoperatører i Norge.

Dronekartet er Norges mest oppdaterte oversikt over godkjente droneoperatører i Norge. Her kan du oppgi all informasjon og dokumentasjon, slik at det blir lettere for en oppdragsgiver å velge en godkjent og trygg operatør. Tjenesten er gratis for alle medlemmer av UAS Norway. Godt over 500 operatører er allerede registrerte.

Konferanser og nettverksbygging

UNC-konferansen arrangeres årlig av UAS Norway, og er landets største og viktigste dronekonferanse. I 2020 ble dessuten Bedre Flyt-konferansen etablert, som tar opp bruk av droner i det offentlige. Det arrangeres også andre fysiske og digitale møteplasser som medlemmer får gode tilbud til. I 2021, når Covid 19-situasjonen tillater det, vil det også bli arrangert en dronefestival for fotoentusiaster i alle slags segmenter.

SafeToFly – ditt viktigste verktøy før og under flyvning

Safetofly.no er en kartløsning som samler all informasjon en droneoperatører trenger, som værmeldinger, luftfartshindre, flyplasser, restriksjonsområder og NOTAM-meldinger. Tjenesten oppdateres i sanntid. Alle tjenestens funksjoner er gratis for UASN-medlemmer.

Sikkerhetsprodukter – gjør deg synlig

Medlemmer kan kjøpe både skreddersydde klær og sikkerhetsprodukter i webshop-en.

I UAS Norways webshop kan du kjøpe spesialdesignede klær og sikkerhetsprodukter. Blant annet tilbys refleksvest, LED-lys, varseltrekant, skalljakke og sperrebånd. Disse produktene er skreddersydd for UASN-medlemmer, og fås kun kjøpt hos UAS Norway.

Pilotbevis – bransjens eget ID kort

Bransjens eget ID-kort gjør at du kan identifisere deg selv som godkjent dronepilot. Hendig i mange sammenhenger, spesielt ved innsatsområder. Gratis for medlemmer.

Dronemagasinet 

Dronemagasinet er et redaksjonelt uavhengig nettsted som løfter frem relevante saker og reportasjer fra dronebransjen, samt produktnyheter og annet relevant stoff. Dronemagasinet er medlem av fagpressen og følger redaksjonelle retningslinjer, samt Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Dronenytt LIVE

UAS Norway begynte i april med en webinar-satsing rettet mot norsk dronebransje og landets droneoperatører. Dette er bransjens ukentlige nyhetskanal som tar pulsen på drone-Norge. Store og små begivenheter, teknologilanseringer og regelendringer, presentert i en uformell tone og med lav terskel.

Les også: Alt du trenger vite om droneforsikring