Mathias Weber fra Boston Group, som importerer DJIs droner til Norden, viste frem de nyeste dronene med termisk kamera på kurs for nye dronepiloter tidligere i april.
Foto:Hans O. Torgersen

Dronedagen: Få de beste tipsene om viktige innstillinger på kamera og drone

Mathias Weber fra DJI-importøren Boston har fløyet flere forskjellige droner enn de fleste. Møt ham på dronedagen hos foto.no og lær mer om de viktigste droneinnstillingene.
Hans O. Torgersen

Dronedagen arrangeres 5. mai av Foto.no og UAS Norway. Deltakerne får tips fra Weber om både sikkerhets- og kamerainnstillinger.

– Vi kommer til å gå gjennom er hvordan du bruker DJI sine produkter, du får se detaljene på dronene, hvordan du bruker stikka og hvordan du ser flysonene og kamerainnstillinger. 

Det er innstillinger som kan bety store forskjeller på kvaliteten på bilder og video.

– Dette er den tekniske biten som mange hopper over når de har kjøpt en ny drone, og skal fly med en gang fordi de har overtenning. Det er også en del sikkerhets-ting som kan være greit å ha på plass.

DISSE KOMMER OGSÅ PÅ DRONEDAGEN: 

Se hvordan TV2 bruker drone i tv-produksjonen

Han skaper kunst fra lufta

Lær alt om Ninox

Mathias Weber fra DJI-importøren Boston Group vil vise deltakerne på Dronedagen innstillingene som kan gjøre en forskjell for dronefotografer.

Plug and play

– Dronen er jo laget for plug og play, men det er småting som kan være greit å justere før man begynner å ta bilder, og lære seg hva som skjer hvis du for eksempel mister kontakten mellom kontrollenheten og dronen. 

– Når det gjelder kameraet på dronene, vil jeg blant annet fortelle hvordan man endrer hvitbalansen, slik at ikke alt bare står på auto. Nybegynnere starter forståelig nok der, men jeg viser hvor i menyene du kan endre på innstillingene. 

Når Weber kommer på scenen under Dronedagen har han også med seg de aller nyeste dronene fra DJI. Så sent som tirsdag denne uken ble Mavic 3 Pro presentert. Dette er verdens første drone med et trehodet kamera, altså et kamera med tre ulike linser. En vidvinkel, en mellomlang tele og en virkelig lang tele.

DJI Mavic 3 Pro med tre kameralinser. Foto: DJI

Så forskjellige kameralinser på en såpass liten drone åpner for nye muligheter for fotografer. Mavic 3 Pro er godkjent som C2-drone og kan flys i åpen kategori, men da med strengere avstandsregler enn C0 og C1.

DISSE KOMMER OGSÅ PÅ DRONEDAGEN: 

Se hvordan TV2 bruker drone i tv-produksjonen

Han skaper kunst fra lufta

Lær alt om Ninox