Monir Jonas Kadah tok 2.plassen i UAS Norways fotokonkurranse i 2018 med dette dronebildet.
Foto: Monir Jonas Kadah

Ekspertenes tips: Slik blir du en bedre dronefotograf

Skal du delta i Dronemagasinets foto- og filmkonkurranse? Eller er du bare ute etter å bli enda flinkere til å ta bilder med droner? Her er ekspertenes tips.
UAS Norway

Har du sendt inn ditt bidrag til Dronemagasinets film- og fotokonkurranse? Fortvil ikke, fristen er ikke før 31. august. Og hvis du ønsker å bli enda litt bedre til å bruke dronen til foto og film, får du her noen tips fra juryen i konkurransen. De deltok alle i Dronemagasinets tv-sending tidligere i måneden.

LES OGSÅ: Slik tar du gode dronebilder

Eirik Solheim fra NRK Beta

– Tenk på motivet før du tenker på dronen. Finn det rette stedet, tidspunktet og lyset. Tenk foto før du tenker utstyr. Det aller viktigste er å finne en lokasjon du liker, og vente på det riktige lyset.

Jan-Petter Dahl fra TV2

– De automatiske innstilligene i DJI -dronene er svært enkle, man kan sette waypoints og følge objekter. Hvis man leker litt med de innstillingene kan man få fantastiske flyvninger og det kan se superproft ut. Så bruk menyen godt, ikke bare start opp og fly manuelt.

Marthe Kalseth, vinner av UASNs fotokonkurranse 2018

– Ha en plan for komposisjonen. Prøv ulike vinkler. Variasjon er viktig. Jeg vet av erfaring at det ofte er det som skal til for å få det perfekte bildet.

Se alle vinnerne fra konkurransen i 2018

Eirik Urke fra Teknisk Ukeblad

– Les manualen og lær verktøyet godt, slik at teknikken ikke stopper deg når du skal ta det gode bildet.

Rikard Amodei fra Amodei Visual

– Ta sjanser. Utforsk vinkler. Fly nær objekter, så langt det er lovlig. Bruk forskjellige dimensjoner. Prøv ut ting, men hold deg innenfor regelverket.

Se tv-sendingen i reprise for flere tips om dronebilder og film.

Husk å fly trygt og alltid følg regelverket. Det kan du lese på Luftfartstilsynets nettsider.