FORNØYD: Daglig leder Knut Roar Wiig i Nordic Unmanned ser gjerne at Avinor satser mer på droner til drift- og overvåkning.

– Ja takk, vi er klare

Daglig leder Knut Roar Wiig er positiv til forslaget til ny Nasjonal transportplan, og sier selskapet Nordic Unmanned er klare til å bidra til drifts- og overvåkingskontrakter.
Ole Dag Kvamme

– Vi er veldig positive til at Avinor gis en ledene rolle i å ta i bruk droneteknologi, sier daglig leder Knut Roar Wiig i Nordic Unmanned.

Fredag slapp Regjeringen Solberg sitt forslag til ny Nasjonal transportplan for perioden 2022 til 2032.

Les også: Regjeringen omtaler droner i samferdsel som paradigmeskifte

Les også: Forskningen på droner burde vært 20-doblet

Nordic Unmanned har gått på børs, og har hatt stor suksess med sin internasjonale satsing.

Daglig leder Knut Roar Wiig er positiv til planene, og ser særlig på Avinors fremtredende rolle for droner og flysikkerhet.

Han viser til planens egne formuleringer:

«Videre vil Avinor AS øke graden av selvbetjeningsløsninger og tilpassede informasjonstjenester til de reisende, utvikle og ta i bruk robotisert og automatisert bagasjehåndtering, samt ta i bruk autonome droner og robotisering for blant annet drift og overvåkningsformål.

– Vi ser frem til å forstå hvordan budsjettet og fremdrift for å ta dette i bruk ser ut fra Avinor sin side, vi er definitivt klar til å by på den kontrakten, sier Wiig i en e-post til Dronemagasinet.