Bildet av Bjørn-Arild Woll er tatt da han møtte Dronemagsinet tidligere i vår da han stilte opp til intervju. Bilen som han kjørte er pansatt for 5.3 millioner kroner.
Foto:Ole Dag Kvamme

Politiet bruker ikke tid på Woll-anmeldelser

Bjørn-Arild Woll er anmeldt en rekke ganger, men politiet prioriteringer ikke Woll-saken på grunn av ressursmangel.
Ole Dag Kvamme

– Vi har noen av sakene hos oss til vurdering. Vi har ennå ikke klart å finne rom for å ta tak i disse sakene. Vi har hatt sakene liggende over noe tid for å se om vi kunne finne ledig tid, men dessverre så har ikke dette lykkes, skriver politiinspektør Ole Rasmus Knudsen ved Oslo politidistrikt til Dronemagasinet.

Dronemagasinet har de siste månedene skrevet en rekke artikler om Bjørn-Arild Woll og ofrene etter hans pengeinnsamlinger for å starte selskaper og kjøpe flyplasser. I stedet for å opprette selskaper og gjennomføre forespeilet forretningsdrift, har pengene forduftet, og investorer og offentlige myndigheter mistet pengene sine.

Les også:  Vil ha konkurskarantene for Woll. Bobestyrer: – Han bør stoppes

Les også: Drone-eventyret endte med krasjlanding. Nå anklager tidligere ansatte Bjørn-Arild Woll for svindel

Les også: Dronemagasinet avslører: Skulle utvikle dronesenter. Kjøpte flyplass uten penger

 

Politiet: – Lar seg ikke gjøre

– I mine øyne er det åpenbart at Woll driver bedrageri, ved at han får folk til å investere private midler i virksomheter som ikke etableres. Jeg har en forventning til at politiet følger opp, ved å tiltale Woll, sier advokat Erling Opdal i advokatfirmaet Ræder.

Svaret fra Oslo-politiet magert.

– Vi ser heller ikke at det lar seg gjøre i nær framtid å kunne prioritere de gjeldene anmeldelser med det første, uttaler Knudsen i e-posten til Dronemagasinet.

– Tøffe prioriteringer

Uttalelsene fra Knudsen ble gitt til Dronemagasinet i august.

Vi vil følge opp saken, om Knudsen og Oslo-politiet endrer oppfatning med kjennelsen om konkurskarantene like etter.

Knudsen er påtaleleder i avsnitt for Økonomi- og spesiallovgivning i Felles enhet for etterretning og etterforskning ved Oslo politidistrikt. I en e-post til Dronemagasinet tidligere i august bekrefter Knudsen at de er kjent med flere anmeldelser, men ressursene er sparsommelige.

– Vi gjør en daglig tøff prioritering og dessverre er det ofte at saker ikke får den prioritet de burde ha hatt, vedgår Knudsen.