6 ansatte mister jobben, mens investorer taper millioner etter konkursen for Robot Aviation as.

Robot Aviation as på Hønefoss er konkurs

Investorer taper millionbeløp etter at Robot Aviation as på Hønefoss gikk konkurs. De siste årene har selskapet tapt millionbeløp og har aldri levert overskudd.
Petter Emil Wikøren

Robot Aviation hadde flere store og små aksjonærer som nå har tapt penger på konkursen. Blant de største var Centennial AS som eier 38 % av aksjene, Skeie Capital Investment AS med 23,6% og London baserte investor Endre Røsjø som eide 11,8 % av aksjene.

Røsjø har vært med helt siden starten i 2016 og eier om lag halvparten av aksjene i droneselskapet, det meste gjennom sitt heleide selskap Groupe Centennial Holding i Luxembourg. Gründer og investor Bjarne Skeie (77) fra Kristiansand eier knapt 24 prosent av aksjene i Robot Aviation, skriver DN.

Aldri overskudd

Røsjø forklarer at målet var å bygge opp et selskap med norskutviklet avansert teknologi på Forsvarets gamle luftfartsbase på Eggemoen leir rett utenfor Hønefoss, der det nå er etablert en teknologipark særlig rettet mot luftfartsteknologi. Dronene skulle blant annet konkurrere med bemannet luftfart på områder som grensekontroll og kystoppsyn.

Men Røsjø og hans medinvestorer fikk aldri Robot Aviation til å fly, og selskapet har siden starten tapt over 100 millioner kroner, skriver DN.

Røsjø sier til Dagens Næringsliv at de andre investorene gikk lei av å pøse penger inn i selskapet og at styret selv valgte å melde oppbud. Selv ser han ingen skam i å skrinlegge prosjektet nå. På spørsmål fra Dagens Næringsliv om han selv ønsket fortsette satsingen, er Røsjø klokkeklar.

– Jeg har hatt lyst i mange år. Men en gammel fjellvettregel sier at det er ingen skam å snu, sier Røsjø til Dagens Næringsliv.

Robot Aviation hadde ved konkursen en gjeld på vel 6,4 millioner kroner, og satt på verdier for omtrent halvparten av dette. Det var seks ansatte i selskapet.

LES OGSÅ: 

Skal levere grensedroner til Litauen

Field kjøper seg opp i Precision Hawk