SOM ASBJØRNSEN OG MOE: Advokat Erling Opdal mener Bjørn-Arild Woll må stoppes, og ber politiet gripe inn. – Woll er en person som har påført mange personer både betydelige tap og masse ubehag.

Bobestyrer Opdal om Wolls konkurser og droneplaner: – I mine øyne er det åpenbart at han driver bedrageri

Bobestyrer etter Bjørn-Arild Wolls konkurser karakteriserer Wolls bedrifter som «luftslott på linje med Asbjørnsen og Moe», og ber politiet gripe inn.
Ole Dag Kvamme

– Jeg har en forventning til at politiet følger opp, ved å tiltale Woll. I mine øyne er det åpenbart at han driver bedrageri, ved at han får folk til å investere private midler i virksomheter som ikke etableres, sier advokat Erling Opdal i advokatfirmaet Ræder.

Bobestyrer Erling Opdal har hatt ansvaret for bobehandlingen etter fjorårets konkurser i Ett Aktivum AS og det heleide datterselskapet Spera Holding AS. Foto: Ræder

Bobestyrer Erling Opdal har hatt ansvaret for bobehandlingen etter fjorårets konkurser i Ett Aktivum AS og det heleide datterselskapet Spera Holding AS. Foto: Ræder

 

– Jeg har sendt anmeldelser til politiet i begge konkursboene, og forventer at politiet følger opp, sier Opdal.

Woll avviser Opdals forklaringer, og sier regnskaper snart vil bli lagt frem, og de vil vise at han taler sant.

Les også:  Vil ha konkurskarantene for Woll. Bobestyrer: – Han bør stoppes

Les også: Drone-eventyret endte med krasjlanding. Nå anklager tidligere ansatte Bjørn-Arild Woll for svindel

Les også: Dronemagasinet avslører: Skulle utvikle dronesenter. Kjøpte flyplass uten penger

  1. juni ila Oslo Byfogdembete Woll to års konkurskarantene, og bobestyrer Erling Opdal har avsluttet behandlingen av konkursene.

– Med kjennelsen om konkurskarantene fra byfogden kan vi avslutte behandlingen av konkursboene i Ett Aktivum AS og Spera AS, sier Opdal.

Han mener det er viktig at politiet tar tak i saken, for å hindre at enda flere skal bli skadelidende.

Han ber også politiet etterforske Woll med mistanke om grovt bedrageri og brudd på bokføringsloven.

– Woll er en person som har påført mange personer både betydelige tap og masse ubehag. Derfor er det viktig at Woll blir hindret fra å drive slik virksomhet, sier Opdal.

Som Asbjørnsen og Moe

– Nei, det er absolutt uvanlig. Her har vi en enkeltperson som sitter på ei leid hytte på fjellet på Geilo og påstår at han driver en global virksomhet som involverer selskaper i India, USA, Emiratene og så videre. Det er «luftslott» på et nivå som hører mer sammen med eventyrene til Asbjørnsen og Moe, sier Opdal.

Bjørn-Arild Woll har blitt forelagt informasjon og uttalelser fra Opdal. Han sier Opdals fremstilling ikke er korrekt.

– Jeg har anket selvfølgelig fordi overhodet ikke noe av det bobestyrer hevder stemmer med virkeligheten. Det viser regnskapene som snart sendes inn til Skatteetaten og Brønnøysundsregisterne. Det viser anken i detalj, skriver Woll i en e-post til Dronemagasinet.