Ofte stilte spørsmål

Få svar på de vanligste spørsmålene om droneforsikring fra SAFE Forsikring og medlemskap i UAS Norway.

Droneforsikring:

Husk at droneforsikring fra SAFE Forsikring kun er tilgjengelig for våre medlemmer som har gyldig medlemskap

Hva er egenandelen på SAFE Forsikring sin droneforsikring? 
Egenandelen er kr 0 ,- for SAFE Forsikring sin ansvarsforsikring (Ansvarsforsikring iht EC785/2004).

Hva betyr EC785/2004? 
Det er betegnelsen på den lovpålagte ansvarsforsikringen alle dronepiloter må ha.

Er droneforsikring inkludert i medlemskapet?
Nei, droneforsikring og medlemskap betales i 2 separate transaksjoner. Medlemskap betales til UAS Norway, mens droneforskringen blir betalt til SAFE Forsikring. Du bestiller droneforsikring iht. de droner du har. Pris vil avhenge av antall droner, vekt og hvilken forsikring du velger. Husk du tegner droneforsikring på alle dine registrerte droner.

Må jeg ha forsikring for å være medlem?
Nei, absolutt ikke. Forsikringen fra SAFE  er en kollektiv forsikring som tilbys UAS Norway sine medlemmer direkte fra SAFE. Men du står fritt til å velge andre løsninger og likevel benytte deg av alle andre medlemsfordeler i UAS Norway.

Hvor mye koster droneforsikring?
SAFE Forsikring er spesialister på droneforsikring og har gleden av å tilby en droneforsikring skreddersydd for det norske markedet. Ansvarsforsikringen for droner inntil 3 kg koster fra  kr. 1.290,- for hele 2024. Droneforsikringen er kun gyldig for UAS Norways medlemmer. Du kan endre droneforsikringen når som helst i løpet av året.

Hvilke typer droneforsikringer tilbyr SAFE Forsikring og hva dekker de?

  • Tredjemanns ansvaret (Ansvarsforsikring iht EC785/2004 – Egenandel 0,-):

Droneforsikringen dekker ansvar overfor tredjepart (person- og tingskade) iht. Luftfartsloven samt senere forskrifter. Standard gyldig i Norge. Norden og Europa kan legges til. Utvidet dekning utover 750.000 SDR kan bestilles.

  • Tredjemanns ansvar inkludert bakkekasko (Ansvarsforsikring iht EC785/2004 m/bakkekasko):

Dekker skade på tredjemann som beskrevet ovenfor i tillegg transportulykker, innbruddstyveri fra bil, brann, vannskader, innbruddstyveri fra bolig. Dekker som beskrevet overfor i tillegg til skade på fartøy i forbindelse med lagring/transport/innbrudd. Dekningssum inntil kr. 25 000,- (Kan utvides ved behov).

  • Fullkasko inkludert tredjemanns ansvar (Ansvarsforsikring iht EC785/2004 m/ kasko):

I tillegg til dekningsomgang iht. bakkekasko (ref. ovenfor), dekkes også delskader/totalskade oppstått under operasjon (eks. hard landing).

Må jeg ha droneforsikring ved privat bruk?
Droneforsikringen fra SAFE Forsikring gjelder alle typer bruk, også rekreasjonsflyvning som ikke har et nærings- og/eller nytteformål. For fullstendig lovtekst og forskrift som gjelder dette henviser vi til Luftfartstilsynets nettsider.

Kan jeg ha droneforsikring med privatmedlemsskap?
Nei, man kan ikke ha droneforsikring gjennom privatmedlemsskap, oppgrader til enkeltpersonforetak eller høyere.

Dekker droneforsikring utleie?
Droneforsikringen fra SAFE Forsikring dekker ikke utleie. For fullstendige vilkår henviser vi til forsikringsbeviset / forsikringsavtalen. Du finner en kopi av denne på din medlemsside.

Følger droneforsikringen dronen?
Droneforsikringen fra SAFE Forsikring er knyttet til ditt selskap, og dronen som er forsikret. Mao må du forsikre hvert enkelt fartøy og legge inn serienummer på hver drone. Endrer du droner i løpet av avtaleperioden kan du enkelt endre dette på din medlemsside.

Hvor gjelder forsikringen?
SAFE Forsikring tilbyr tre forskjellige regioner ved tegning av forsikring:

  1. Kun Norge
  2. Norden
  3. Europa

For dekning i hhv. Norden og Europa forutsetter det lokal godkjenning hvis det er påkrevd.

LES MER OM FORSIKRING HER

Medlemskap:

Hvor mye koster medlemskap?
Pris på medlemskap er avhengig av hvilken type medlemskap man velger. Se prisliste.

Må man ha organisasjonsnummer for å bli medlem?
Man trenger ikke organisasjonsnummer for å bli medlem, men UAS Norway er en interesseorganisasjon som i hovedsak har droneoperatøer som har et nærings- og nytteformål. Mange av våre medlemmer etablerer bedrifter og ønsker å komme raskt i gang med bruk av droner. Dermed kan man eks. være en bedrift som er under registrering. Oppdatering av medlemskapet gjøres når evt. organisasjonsnummer er på plass.

Hvilke sikkerhetsprodukter er inkludert i medlemskapet?
Det er inkludert i medlemskap fra Enkeltpersonsforetak og oppover, du kan velge mellom refleksvest og sperrebånd. Pilotbevis er også inkludert i medlemskapet. Husk at du må laste opp portrettbilde på din medlemsside for at pilotbevis blir produsert. Pilotbevis utstedes kun til de personer som er direkte tilknyttet din bedrift og som er gjengitt i din operasjonsmanual.

Jeg har ikke mottatt pilotbeviset, hva skyldes dette?
For at pilotbeviset skal bli produsert, forutsetter det at du har lastet opp portrettbilde av deg selv. Man må også bestille det inne på din side. Det er ikke noe som automatisk kommer med når med bestiller medlemskapet. Husk å bekrefte ordren, hvis ikke blir den bare liggende i ”handlekurven”. Husk at det må være et standard portrettbilde. Ingen solbriller, caps og lignende. Vi produserer normalt pilotbevis hver uke.

Jeg har ikke mottatt refleksvesten, hva skyldes dette?
Refleksvesten er inkludert i medlemskapet, men den må også bestilles. Den legger seg ikke automatisk med når man melder seg inn. Vi sender refleksvester 1-2 ganger pr måned.

Les mer om medlemskap

Andre spørsmål:

Kontakt oss gjerne på mail for andre spørsmål.