Fremtidens luftfart er ubemannet. Det gjelder også ved redningsoperasjoner. På Svalbard er dette også et tema. Bildet her fra The Arctic Drone Event 2018.

Arctic Drone Event i september:– Det er en intim, men internasjonal konferanse. Det gir unik tilgang til ledende aktører i dronebransjen

Derfor bør du delta på Arctic Drone Event på Svalbard 6.-9.september. Se programmet og bestill billett her.
UAS Norway

De viktige avgjørelsene blir tatt på de viktige arenaene. Og Arctic Drone Event på Svalbard er utvilsomt en av de alle viktigste arenaene for dronelogistikk i Norden så langt. Ledende leverandører, sluttbrukere og regulatorer er alle på plass når konferansen går av stabelen 6.-9. september. Både fra Norden, øvrige deler av Europa og USA.

Det islandske selskapet Aha vakte oppsikt da de allerede i 2018 som første aktør i verden begynte å frakte pizza, burgere og andre matvarer med droner. Gründeren Maron Kristófferson kommer til Svalbard for blant annet å snakke om kundenes reaksjoner på dronefrakt – på godt og vondt, og fortelle om hva han tror vil skje i fremtiden med droner kontra tradisjonell levering. Selskapet leverer også varer med biler, så Kristófferson har god innsikt i begge deler.

– Aktørene man møter på Arctic Drone Event gjennomfører vellykkede operasjoner i noen av de tøffeste vær- og klimaforholdene som fins for droner. Det er det mye å lære av. I tillegg møter man representanter fra hele økosystemet, sier han.

Se programmet til konferansen her

Inspirasjon og innkjøpskompetanse

Airlift Solutions har fått dronen Sabrinus 4-20 spesialbygd for frakt av blodprøver og medisinsk utstyr. Selskapet har i lang tid vært involvert i et testprosjekt rundt denne typen frakt, et prosjekt som også innbefatter en rekke ulike foretak innen regionen Helse Vest.

Daglig leder Børre Eimhjellen kommer til Svalbard for å snakke om fremtiden innen dronelogistikk og hva som må til for at vi skal komme over i en kommersiell fase i Norge.

– Dette er en konferanse man bør melde seg på for å få innblikk i hvor langt leverandørene er kommet. En konferanse der kommersielle brukere av dronetjenester kan få innkjøpskompetanse og inspirasjon, og få opp øynene for hvordan de kan bruke moderne, bærekraftige transportløsninger i fremtiden, sier Eimhjellen.

Bestill billett her

Intim, men internasjonal

Tor Skoglund er også foredragsholder på Svalbard og representerer det svenske forskningsinstituttet RISE, som leder prosjektet Nordic Drone Initiativ (NDI). Skoglund skal fortelle mer om NDIs arbeid, som blant annet innebærer å bane vei for nye bærekraftige forretningsmodeller for dronefrakt av både varer og passasjerer

– Arctic Drone Event er en intim, men internasjonal konferanse. Det gir unik tilgang til ledende aktører i dronebransjen. Man kan knytte nettverk bredt, både innenfor Norden og mot USA, sier svensken.

Bli med du også – bestill billett her

The Arctic Drone Event ble første gang arrangert på Svalbard i 2018. I år er altså arrangementet en “hybridkonferanse”, som innebærer at det vil være mulig å delta både fysisk og digitalt. Foredragsholdere og keynote-speakere vil i hovedsak være til stede fysisk. Konferansen er delt opp i fire ulike deler – les mer om det her.