Bildet er fra Arctic Drone Event i 2018, da miljø var hovedfokus. I år er det dronelogistikk som er tema, og ledende aktører innen alle segmenter vil være til stede.
Foto: Anders Martinsen

Arctic Drone Event i september: – En ypperlig arena for å dele erfaringer, utveksle kunnskap og bidra til at bruken av dronelogistikk akselerer

Dronelogistikk-konferansen Arctic Drone Event på Svalbard blir den første i sitt slag i Norden, og en viktig arena for både produsenter, sluttbrukere og myndigheter. Se programmet og bestill billett her.
UAS Norway

Det ligger enorme muligheter innen frakt av gods og mennesker med drone. Det inkluderer også et stort potensial for å gi livreddende hjelp hurtigere enn i dag.

UNICEF har utforsket bruk av droner til leveranser av medisinsk utstyr, såkalt «last mile delivery», siden 2017. De har vært involvert i flere pilotprosjekter i Afrika og Stillehavet, og mulighetene og utfordringene de har møtt på er i stor grad overførbare til andre markeder.

UNICEFs droneekspert Tautvydas Juskauskas deltar på konferansen Arctic Drone Event på Svalbard 6.-9. september for å fortelle mer om dette, og samtidig snakke om hva som er nødvendig for å forberede omgivelsene for dronelogistikk-operasjoner i stor skala.

– Konferansen er en ypperlig arena for å dele erfaringer, utveksle kunnskap og bidra til at bruken av dronelogistikk akselerer i alle markeder. Det er helt avgjørende at produsenter, regulatorer og sluttbrukere utveksler erfaringer for å møte de felles utfordringene vi står overfor, forteller Juskauskas.

Se programmet til konferansen her

– Viktig at sluttbrukerne er på ballen

De fleste har fått med seg at Equinor i fjor fraktet en reservedel med drone fra Mongstad til Troll A-plattformen i Nordsjøen. Denne frakten var den første i sitt slag i verden.

Alexander Blokhus fra Equinor kommer til Svalbard for å snakke om denne operasjonen og det gode samspillet de hadde med Nordic Unmanned og Luftfartstilsynet, samt hva slags muligheter Equinor ser innen dronelogistikk fremover.

– Det er viktig at sluttbrukerne er på ballen når det gjelder behov. På Arctic Drone Event kan man treffe produsenter og legge frem spesifikke ønsker, slik at de kan tilby løsninger som er skreddersydde for brukerne, sier Blokhus.

Operasjoner over landegrenser

Verdens ledende droneprodusent DJI er også representert på konferansen, med sin policy manager Christian Struwe. Han vil snakke om hvor viktig det er å tilpasse internasjonale regler og produktsertifiseringer, slik at droneoperasjoner kan skje på tvers av landegrenser.

– Konferansen er en unik mulighet for å diskutere hvordan avansert teknologi som droner kan anvendes i Arktis og internasjonalt, sier Struwe.

Bli med du også – bestill billett her

The Arctic Drone Event ble første gang arrangert på Svalbard i 2018. I år er altså arrangementet en “hybridkonferanse”, som innebærer at det vil være mulig å delta både fysisk og digitalt. Foredragsholdere og keynote-speakere vil i hovedsak være til stede fysisk. Konferansen er delt opp i fire ulike deler – les mer om det her.

En rekke ledende aktører vil delta på konferansen, og dette blir i tillegg dronebransjens første mulighet til å treffe tidligere Avinor-konsernsjef Dag Falk-Petersen i ny rolle som spesialrådgiver for UAS Norway.