I skrivende stund er det 432 registrerte operatører på Dronekartet.

Dronekartet utvidet med nye kategorier – over 430 operatører er registrerte

Dronekartet inkluderer nå også kategorier for undervannsdroner og termiske droner. De siste ukene har over 80 nye operatører registrert seg.
UAS Norway

Dronekartet er i ferd med å bli en viktig tjeneste for norsk dronebransje. De siste ukene har 80 mye droneoperatører registrert seg, det betyr at det i skrivende stund er 432 totalt.

Denne uken ble ytterlige to kategorier lagt til i Dronekartet. Termisk drone og undervannsdrone supplerer de øvrige kategoriene, som er foto/film, søk og redning, inspeksjon, mapping/kartlegging, landbruk/skogforvaltning og «annet». Disse kategoriene gjør det lettere for brukerne av tjenesten å finne den rette operatøren.

Dronekartet er en karttjeneste hvor UAS Norways medlemmer kan oppgi hva slags type oppdrag de påtar seg, hvilket distrikt de jobber og hvilke plattformer eller ressurser de har tilgjengelig. I tillegg kan de laste opp forsikring og dokumentasjon fra Luftfartstilsynet for å verifisere at de er godkjente og trygge operatør.

Tjenesten brukes av en rekke aktører som benytter seg av ulike dronetjenester rundt i landet.

Dronekartet er utviklet av UAS Norway, bransjeorganisasjonen for ubemannet luftfart.

– Formålet med tjenesten er å synliggjøre en kapasitet eller en ressurs, for eksempel for et kraftselskap, en offentlig byggteknisk etat, eller hvem som helst som ønsker å ta i bruk droner som verktøy, på kort eller lang sikt, sier daglig leder i UASN, Anders Martinsen.

LES OGSÅ: Bli med på dronedugnaden, registrer deg på dronekartet