Fotograf Lars Eivind Bones fra Dagbladet på jobb med drone i Oslo sentrum. Drone gir unike muligheter, også for profesjonelle fotografer.
Foto: Anders Martinsen

Er du fotograf? Derfor bør du bruke drone

Med drone kan du ta unike og spektakulære bilder som er umulig å få fra bakken. Verktøyet er i ferd med å bli et "must" for fotografer.
UAS Norway

Ønsker du å bli enda mer kreativ? Utvide mulighetene med et enkelt og effektivt verktøy? Med drone kan du ta bilder du ikke engang drømte om for bare få år siden.

Droner kommer til der hvor fotografen ikke gjør det, og gir spektakulære oversiktsbilder i både urbane og landlige omgivelser. I tillegg kan de brukes til å samle data til fotogrammetri og 3D-modellering. Verktøyet brukes av både filmfotografer, fotojournalister og hobbyfotografer, og gir en ekstra dimensjon til alt fra nyhetssaker i media til ulike Instagram-profiler på nett.

Hvis du ønsker veiledning til å ta gode dronebilder, har fotograf Jonas Kiplesund gode tips i denne saken i Dronemagasinet.

LES OGSÅ: Oslo står nesten stille. Slik dokumenteres det med droner

Dette er gamle Lundsbroa i Kristiansand, tatt med en Mavic-drone av fotograf og cinematograf Jonas Kiplesund Foto: Amodei Visual

Store fordeler

Som droneoperatør i Norge kan du kan organisere deg i UAS Norway – bransjeorganisasjonen for ubemannet luftfart. Som medlem får du blant annet

  • Gratis advokathjelp
  • Gratis råd av våre dronespesialister
  • Et stort nettverk nasjonalt og internasjonalt
  • Norges beste og omfattende droneforsikring
  • Tilgang på konferanser og workshops, som UNC2019 før alle andre – og til redusert pris
  • Eksklusiv tilgang til Dronekartet– registrer deg og få tilgang til oppdrag i dronemarkedet
  • Pilotbevis
  • Spesialdesignet refleksvest

God og billig forsikring

Alle dronepiloter som bruker en drone med vekt over 250 gram og/eller en drone med sensor må registrere seg hos Luftfartstilsynet, slik at denne er identifiserbar. Les mer om dette i denne saken. Her finner du også informasjon om øvrige droneregler. Det samme gjør du på Luftfartstilsynets sider.

Hvis du bruker drone til næring og nytte er du også pålagt å ha ansvarsforsikring. Det er i dag få forsikringsselskap som tilbyr droneforsikring, og UAS Norway er Norges eneste totalleverandør. Vi har samlet sammen all informasjon du trenger om forsikring på denne siden.

Kontakt oss gjerne på member@uasnorway.no dersom du lurer på noe.

LES OGSÅ: Dette gjorde UAS Norway for dronebransjen i fjor