Axel Knutsen er leder for droneprogrammet i Avinor Flysikring, og var gjest i Dronemagasinet Live onsdag. Her i samtale med programleder og UASN-leder Anders Martinsen.
Foto: Skjermbilde fra sendingen

Dronemagasinet LIVE er lansert: – Vil favne bredden i drone-Norge

– Vi skal fordype oss i temaer som berører mange, sier UASN-leder Anders Martinsen, etter lanseringen av Dronemagasinet LIVE onsdag.
UAS Norway

Onsdag morgen kunne droneinteresserte nordmenn logge seg på den første sendingen av Dronemagasinet LIVE. Her fikk de inngående informasjon om noe av det mest aktuelle i dronebransjen for tiden:

  • Trafikkhåndteringssystemet UTM, som skal implementeres i løpet av 2020, og testes ved tre norske flyplasser i vår. Axel Knutsen fra Avinor Flysikring AS var gjest.
  • Koronasituasjonen sett fra droneprodusent DJIs ståsted. Barbara Stelzner fra DJI Europa deltok via video.
  • Historien bak leteaksjonen i Mandal forrige uke, da en savnet person for første gang ble funnet ved hjelp av drone i Norge. Politibetjent Christian Ekra fortalte om dette.

Se sendingen i reprise her

Christian Ekra fortalte om den unike leteaksjonen i Mandal i forrige uke.

Sendingen ble ledet av UASN-leder Anders Martinsen i studio.

– Vi har over lengre tid hatt planer om å gjøre Dronemagasinet enda mer tilgjengelig. Det har også vært et ønske fra dronebransjen at vi er enda mer synlig på denne typen plattformer. Det er noe UAVSI og andre dronerelaterte organisasjoner har gjort over lengre tid, og vi har blitt inspirert til å vurdere om det kan være riktig vei videre for oss også. Det skal ikke være en erstatning for de øvrige kanalene, det skal være et supplement, sier han.

For å følge sendingen må man melde seg på via en link som blir gjort tilgjengelig i forkant. Martinsen forteller at rundt 100 personer gjorde dette i forbindelse med lanseringen.

– Vi vil gjerne ha tilbakemeldinger på innholdet, som vi ønsker skal være tilpasset markedet og miljøet i Norge. Vi vil favne bredden i drone-Norge, dette skal ikke være bare for de store aktørene. Vi skal dekke det som angår både nybegynnere og avanserte selskaper, og fordype oss i temaer som berører mange, sier han.

Anders Martinsen er leder for UAS Norway – og nå også programleder for Dronemagasinet LIVE.

Under Dronemagasinet LIVE kan seerne chatte med representanter fra UAS Norway. Etter hvert vil sendingene gå live, med enkelte innslag som er gjort på forhånd. Den første sendingen onsdag, var imidlertid et opptak.

– Jeg synes det gikk bra, det er alltid spennende første gang man gjør noe nytt. Læringspotensialet er stort, og det er mange saker å velge mellom. Vi jobber allerede med hva vi skal ta opp i neste sending, og vi gleder oss til fortsettelsen, sier Martinsen.