Foto:Jan Frantzen

Dette gjorde UAS Norway i Arendalsuka

Tusenvis av besøkende. 2000 foldere med droneinformasjon. 2400 vafler. Én dronedebatt. Utallige inntrykk.  UAS Norway

Arendalsuka ble nok en gang en viktig møteplass for aktører innen politikk, samfunns- og næringsliv. Arrangementet var også en stor suksess for UAS Norway, som var til stede hele uka.

  • Tusenvis av nysgjerrige var innom vår stand i Peder Thomassons gate i Arendal sentrum. Folk i alle aldre, og med all slags kunnskapsnivå om droner, besøkte oss i løpet av uka. Vi møtte også noen med en utfordring til de som driver med droneteknologi i Norge.
  • Vi ga ut 2000 foldere med informasjon om droneteknologi, og stekte 2400 vafler til de som besøkte standen.
  • De besøkende fikk prøve å fly drone på vår stand – trygt og sikkert, naturligvis, og de fikk løse oppgaver med droner i et «minisamfunn» av Playmobil, som vi hadde satt sammen for anledningen.
  • Maritime Robotics, Teknova, Inviso, Squarehead Technology, Elefun, Telenor/Norkring, Norut og Kongsberg Aerospace var til stede på vår stand og presenterte sine produkter og tjenester, samt snakket med folk om droneteknologiens bruksområder og muligheter.
  • Vi arrangerte en debatt sammen med NHO Luftfart, hvor viktige aktører i norsk droneindustri diskuterte regjeringens dronestrategi. Spørsmålet om et nasjonalt testsenter ble et sentralt tema.
  • Vi møtte sentrale aktører i flere bransjer, som Erik Solheim, Kristin Halvorsen og Telenor-sjef Berit Svendsen, og et titalls nye prosjekter ble initiert.

UASN kommer til å være til stede i Arendalsuka også neste år. Vi håper enda flere medlemmer tar turen da, slik at vi sammen kan fortsette å synliggjøre alt det spennende som skjer i norsk droneindustri.  Ses vi i 2019?