Jeger og ildsjel Asbjørn Ness (t.v.) og vilt- og utmarksforvalter Pål Sindre Svae. Her har de funnet én av mange rådyrkalver i sommer, mens dronen fortsatt henger i lufta. Sakene om rådyrkalver som reddes med droner er blant våre mest leste i 2021.
Foto: Anders Martinsen

Dronemagasinet oppsummerer: Her er de mest leste sakene i 2021

Tre temaer skiller seg ut på lista over årets mest lese saker i Dronemagasinet. Sjekk topp 10-lista her.
Jan Frantzen

Jordskredet i Gjerdrum var en av de største og mest tragiske nyhetssakene i 2021. Det førte også til Europas aller største droneoperasjon, da droner fra Andøya Space, politi og brannvesen var i lufta nærmest kontinuerlig i ukevis. Dette dekket vi med mange saker her i Dronemagasinet, og to av disse er blant årets mest leste.

En artikkelserie med adskillig mer positive undertoner ble publisert etter vilt- og utmarksforvalter Pål Sindre Svaes fantastiske innsats for å redde rådyrkalver under slåtten i Indre Østfold kommune i sommer.

Totalt logget Svae og dronepilotene Bjørn Einar Lier og Roy Halden 70 flytimer, fordelt på 550 kilometer og over 20 000 dekar med gress. Det resulterte i at 77 rådyrkalver ble funnet før slåmaskinene satte i gang. Prosjektet har ført til stor interesse for droneteknologien, både fra kommuner, jeger- og fiskeforeninger, bønder og grunneierlag over hele landet. Dronemagasinets statistikk viser at også våre lesere setter pris på at droner kan brukes til dyrevelferd.

Aller mest lest er imidlertid saker om det nye felleseuropeiske regelverket, som mange naturligvis har ønsket å sette seg inn i. Etter en overgangsperiode i 2021 gjelder kun de nye reglene fra januar 2022. Vi minner derfor om at alle droneoperatører må registrere seg på flydrone.no i henhold til det nye EU-regelverket.

Dette er Dronemagasinets mest leste saker i 2021:

  1. Slik tar du nettkurs og droneeksamen
  2. Åpen kategori: Hvilken underkategori havner du i
  3. Ny FPV-drone fra DJI – her er ekspertenes dom
  4. Reddet åtte rådyrkalver med drone – på én morgen
  5. Den ultimate guiden til de nye dronereglene
  6. Nå kan du registrere deg og ta droneeksamen
  7. Privat droneforbud på Preikestolen
  8. Se dronebildene fra skredet på Gjerdrum
  9. Har flydd 550 kilometer og reddet 77 rådyrkalver
  10. Slik ble dalmatineren Zajka funnet med drone