Det var stor interesse blant Dronemagasinets lesere for avsløringen av at syv russiske statsborgere er registrert som droneoperatører i Norge.
Foto:Skjermdump Dronemagasinet

Årets mest leste saker i Dronemagasinet: Avsløring av russiske operatører og de nye dronereglene

Dronemagasinet avslørte i 2022 at syv russiske statsborgere er registrert som droneoperatører i Norge, og vi presenterte nyheten om Forsvarets kjøp av norskutviklede nanodroner. Se listen over de mest leste sakene her.
Hans O. Torgersen

I høst dreide flere artikler seg om hvordan UAS Norway med suksess jobbet mot et nasjonalt droneforbud.

Les også: Klart flertall mot droneforbud viser meningsmåling.

Årets mest leste artikkel i Dronemagasinet ble en sak om dronereglene: «Den ultimate guiden til de nye dronereglene» er tittelen på saken, som ble en klar vinner. 

Vinneren var ikke overraskende, siden artikkelen gir en god innføring i de nye europeiske reglene som trådte i kraft ved nyttår og avløste det nasjonale regelverket. 

De to neste artiklene på listen over de ti mest leste sakene dreide seg også om regelverket. Størst interesse vakte saken om reglene for droner under 250 gram.

DJIs minste fotodroner, her Mini 3, er blitt svært populære, ikke minst fordi reglene som gjelder for dem er mindre restriktive enn for de større dronene. FOTO: HANS O. TORGERSENEtter at DJI kom på markedet med sine minidroner, er de blitt en favoritt for mange. Reglene for flyving med minidronene er som kjent mye mindre restriktive enn for de større. 

Av nyhetsartiklene var det størst interesse blant Dronemagasinets lesere for vår avsløring av at syv russiske droneoperatører var registrert i Norge. I artikkelen forteller vi at det ikke finnes noen kontroll av borgere fra land utenfor EU som registrerer seg på Luftfartstilsynets portal flydrone.no.

Luftfartstilsynet sjekker ikke adressene som oppgis og statsborgerskap på piloter registreres ikke. Med andre ord aner ikke myndighetene hvem som faktisk flyr i Norge i dag av utenlandske dronepiloter.

Dette er listen over de ti mest leste artiklene i 2022: 

  1. Her er den ultimate guiden til de nye dronereglene
  2. Flyr du drone under 250 gram? Slik blir de nye reglene
  3. Nye droneregler – dette må du huske på i 2022
  4. Syv russiske droneoperatører registrert i Norge
  5. Dette bør du vite om C-merking
  6. Forsvaret kjøper norske nanodroner for 200 millioner
  7. Slik tar du nettkurs og droneeksamen
  8. Droneregelverket: Åpen kategori – hvilken underkategori havner du i
  9. Etterforskes for bedrageri
  10. Pilotforbund og justiskomiteens leder vil ikke ha droneforbud